L’Espai Gironès renova el certificat de seguretat de Bureau Veritas contra la covid-19

El centre comercial haurà invertit 325.000 euros en fer segures les instal·lacions

L’Espai Gironès ha renovat per part de l’empresa Bureau Veritas el certificat obtingut a partir de l’auditoria dels procediments implantats per fer del centre comercial un espai segur lliure de covid-19. El centre comercial ha fet una inversió de 190.000 euros el 2020 i de gener a maig d’aquest any 2021 invertirà 135.000 euros més per tal que totes les activitats es desenvolupin amb la màxima seguretat.

La col·laboració amb Bureau Veritas ha permès a Multi Iberia certificar la seguretat dels centres comercials que gestiona a Espanya i Portugal. Des del centre asseguren que "no s’entenen les mesures que ha adoptat el Govern de tancament dels centres comercials, exceptuant els serveis essencials. Sempre s’ha complert amb tot el que s’ha demanat des de la Generalitat i ho volem seguir fent i demanant que s’acabi la discriminació i que se’ns tracti com a la resta de comerç”, remarca el gerent de l’Espai Gironès, Pau Jordà.

L’Espai Gironès ha aplicat un gran nombre de mesures: control del flux de trànsit  i de l’aforament, reforç de la neteja i de la desinfecció, regulació de l’ús d’ascensors, dispensadors de gel hidroalcohòlic, controls de l’estat de l’aire i temperatura, i  punts d’entrega de mascaretes i guants, així com personal contractat per informar als visitants de totes les mesures i comprovar que es compleixen.

A dia d'avui el tancament del centre afecta de forma directa 800 persones que  treballen en els establiments del centre comercial (entre establiments, oficines, i departaments de neteja, seguretat i manteniment)  i un número important de llocs de feina indirectes, petits empresaris (més del 35% dels comerços), comerç local i  altres cadenes.

Els responsables del centre han demanat en reiterades ocasions diàleg al Govern i un pla que es basi en criteris objectius.