Detingut a la Jonquera un camioner que duia 402 quilos de marihuana i 3,8 quilos de haixix

L'home va ser aturat en un control de la Guàrdia Civil a l'AP-7

La Guàrdia Civil de Girona van enxampar el conductor d'un camió carregat amb 402 quilos de marihuana i 3,8 quilos de haixix amagats a l'interior de la càrrega en un control a la Jonquera (Alt Empordà).

Els fets van tenir lloc cap a les 00:23 hores de la matinada d'ahir durant un control fiscal rutinari realitzat per components de la Secció Fiscal de la Guàrdia Civil a l'AP-7 al seu pas pel municipi, on van apartar per a la seva identificació a el conductor d'un camió matrícula eslovena que circulava direcció França. Un cop identificat els agents van inspeccionar la càrrega que portava el camió en el semiremolc, observant com entre la càrrega es trobaven diverses caixes que van aixecar les sospites dels guàrdies civils. 

Fou aleshores quan van comprovar que en aquestes caixes s'hi trobaven bosses envasades al buit que contenien una substància vegetal que sotmesa al narcotest va donar positiva a marihuana. Un cop extretes i pesades van donar un total de 402 quilograms. Igualment van descobrir una substància de color marró distribuïda en embolcalls de cel·lofana que un cop oberts i sotmesos a narcotest van donar positiu a l'haixix, amb un pes total de 3,8 quilograms.

Per tot l'anterior es va procedir a la detenció del conductor, un ciutadà de nacionalitat sèrbia, de 34 anys, per un suposat delicte contra la salut pública. El material confiscat va ser posat a disposició de jutjat d'instrucció en funcions de Guàrdia dels de Figueres.