Vidreres transforma la festa del Ranxo en una campanya solidària pel Banc dels Aliments

L'Ajuntament anima a la població que preparin aquest plat des de casa amb una recepta virtual

El dimarts 16 de febrer el municipi de Vidreres (Selva) viurà la festa del Ranxo més peculiar que mai. Es tracta d'una festa gastronòmica en què durant els dies previs a la data fixada, els ranxers i els hereus i pubilles de Vidreres fan una cercavila pel poble recollint ingredients per tal que es puguin coure en una olla ben grossa i es doni menjar a tots aquells que ho necessitin.

Quan arriba el dia del Ranxo, des de primera hora s'instal·len diverses peroles al carrer i durant tot el matí es va coent aquesta sopa que recorda a una escudella. Cap al migdia se serveix a tothom qui en demani un plat.

Aquest any, la festa recuperarà la seva vessant més solidària, ja que originàriament la festa es feia per garantir que almenys durant un dia tothom menjaria un àpat calent. Per això, l'Ajuntament repartirà butlletes solidàries als comerços de Vidreres. En elles, la gent podrà fer donacions de diners i tots els fons es destinaran a comprar menjar pel Banc dels Aliments del municipi.

Per altra banda, des del consistori també han demanat a la població que mantingui la tradició viva, tot i que aquest any no se servirà el ranxo al carrer. Per això animen a la gent que prepari el mateix dimarts 16 de febrer un ranxo a cada casa. La recepta amb tots els ingredients necessaris la podran trobar al darrera de les butlletes solidàries que es repartiran.

A més, el mateix dimarts a partir de les set del matí la Comissió del Ranxo de Vidreres encendrà el foc i instal·larà una perola en un indret secret. A partir d'aquesta hora començarà la retransmissió en directe del Ranxo i tots els veïns que ho vulguin podran seguir pas a pas l'elaboració d'aquest plat a través de les xarxes socials de l'Ajuntament.