Lloret de Mar va ser escenari d'una desena rodatges de sèries i pel·lícules el 2020

El municipi ha acollit escenes del fim 'Uncharted' i de sèries com 'El inocente' o 'Todos mienten'

Lloret de Mar (Selva) ha estat l'escenari una desena de rodatges durant el 2020, una xifra que suposa la meitat dels que normalment acull. Durant la presentació de dades, la gerent de Lloret Turisme, Elizabeth Keegan, ha explicat que la majoria de les gravacions es produeixen durant la primavera, però que l'any passat va coincidir amb l'Estat d'Alarma i que, posteriorment, "el confinament domiciliari va aturar tota l'activitat audiovisual".

Malgrat això, el municipi ha acollit el rodatge de diverses escenes de la superproducció 'Uncharted' amb Mark Walhberg i Antonio Banderas que va anunciar aquest diari en exclusiva i també de sèries com 'El Inocente', de Netflix, les produccions de Movistar+ 'Vida Perfecta' i 'Todos Mienten' o Merlí. Keegan detalla que habitualment el 80% de les produccions audiovisuals que acullen són d'espots publicitaris per a marques comercials, però aquest any han detectat un canvi de tendència amb el rodatge de sèries. Es calcula que l'impacte econòmic directe a la destinació ha estat d'uns 150.000 euros.

Pel que fa al 2021, preveuen una recuperació progressiva de l'activitat audiovisual. De fet, aquest mes de gener Lloret ja ha acollit dos rodatges: un espot publicitari de la marca Nescafé i un anunci publicitari d'una reconeguda marca de begudes que es rodarà la setmana vinent.

Des de l'any 2006 Lloret Turisme disposa del departament Lloret Film Office, adherit al Catalunya Film Commission, que té per objectiu gestionar i facilitar les diferents tipologies de produccions audiovisuals i oferir un assessorament gratuït en base a les necessitats de les productores.