Endesa reforma la xarxa elèctrica de quatre barris de Figueres

El Culubret no és un d'ells

Endesa ha reformat part de la xarxa elèctrica de Figueres (Alt Empordà) amb l'objectiu de millorar el servei a la ciutat amb una inversió de 50.000 euros. En concret, l'actuació ha consistit en la renovació tecnològica de diversos centres de transformació per reforça la qualitat i continuïtat del subministrament.

La intervenció beneficiarà més de 7.500 clients dels barris del Bon Pastor i de les zones de l'Eixample, l'Aigüeta i el Garrigal. Des de la companyia elèctrica han precisat que l'actuació no afecta directament al barri del Culubret –que pateix talls de llum diaris- però que se n'hi preveuen de futures.

Els treballs han consistit en l'adequació de dos centres de transformació. En concret, s'han substituït les tradicionals cabines elèctriques per unes d'última generació que incorporen un gas de característiques aïllants. Aquestes infraestructures, completament estanques, tenen una major capacitat d'extinció en cas que es produís algun incident i són més segures per als tècnics, quan han d’entrar al centre de transformació a fer treballs de manteniment i millora o a realitzar alguna maniobra.

L'actuació forma part dels plans d'inversió de la companyia a les comarques gironines i busquen dotar la infraestructura de distribució elèctrica dels últims avenços tecnològics.