Sindicats i oposició carreguen contra un correu electrònic de Madrenas per a tota la plantilla

L'oposició titlla l'alcaldessa de fer un "ús partidista"

Les votacions en contra del pla d'inversions del plenari municipal de Girona d'aquest dilluns encara cuegen. En aquest cas, els sindicats i els partits a l'oposició han criticat que l'alcaldessa, Marta Madrenas, hagi enviat un correu electrònic a tots els treballadors del consistori lamentant que s'hagi tombat el pla d'inversions. En el correu electrònic l'alcaldessa agraeix l'esforç dels treballadors per poder elaborar el document i també els encoratja a seguir endavant per trobar la fórmula de tirar endavant les inversions previstes.

Els cinc sindicats presents al comitè d'empresa han emès un comunicat conjunt en què consideren "del tot inadequat" aquest missatge. De fet, afirmen que el correu "se situa estrictament en el terreny polític" i per això han demanat que no impliquin als treballadors, ja que no els "correspon prendre posicionament" sobre el debat. Per últim, els sindicats també agraeixen les paraules d'ànim de Madrenas, però també li demanen "escoltar i treballar en les nostres reivindicacions".

L'oposició hi veu un "ús partidista"

Per la seva banda, els tres partits a l'oposició (Guanyem Girona, PSC i Ciutadans) han titllat el correu com un "ús partidista" dels mitjans de comunicació institucional que té l'alcaldessa. Des de Guanyem creuen que el missatge és "inaudit" i estudiaran si l'alcaldessa ha infringit el codi ètic de l'Ajuntament de Girona. Per altra banda, creuen que el correu enviat per Madrenas és "simptomàtic" de "la feblesa d'un govern en minoria" que no ha arribat a tancar els acords necessaris amb l'oposició per aprovar el pla d'inversions.

Per la seva banda, el PSC creu que el correu té "un contingut polític que s'allunya de la neutralitat" que han de tenir els comunicats institucionals. Per això també consideren que l'alcaldessa ha vulnerat el codi ètic aprovat per unanimitat el març de 2020. Ara, demana que el govern municipal recuperi "la credibilitat i honorabilitat" a través d'una "rectificació pública".

Per últim, el portaveu de Ciutadans, Daniel Pamplona, veu "inadmissible" que Marta Madrenas hagi enviat aquest correu a tota la plantilla del consistori. Pamplona ha afegit que el vot contrari de l'oposició al pla d'inversions "no és pel treball dels tècnics municipals sinó per la incapacitat del govern municipal de negociar hàbilment i obtenir consensos".

Davant de totes aquestes acusacions, fonts municipals rebutgen que el correu contingui cap valoració política sobre les votacions. En aquest sentit, s'ha desmarcat del posicionament de l'oposició i han afirmat que volien informar als treballadors com queda el document que han estat elaborant els últims mesos. Segons l'Ajuntament, el missatge era per animar a la plantilla i agrair la seva dedicació. Per això consideren que no es diu cap mentida i tan sols hi ha una descripció dels fets.