La UdG activa el Campus Robòtica per acostar les noves tecnologies a la ciutadania i les empreses

El consell assessor està format per dotze professionals, vuit d'ells internacionals

La previsió és que la robòtica cada vegada sigui més present en el dia a dia i per això la Universitat de Girona (UdG) ha iniciat el Campus Robòtica. Es tracta d'un campus sectorial que organitzarà activitats amb l'objectiu de transferir a la ciutadania tot el coneixement que recopila la universitat en aquest àmbit. A més, la idea és fomentar les relacions entre les empreses i la universitat per tal d'enfocar les recerques segons les demandes del sector i que, a la vegada, els negocis es beneficiïn del coneixement que té la UdG en robòtica.

De moment ja s'ha fet la primera reunió del consell assessor, que està format per professionals amb una llarga trajectòria en diferents àmbits tecnològics. Hi ha persones referent en la intel·ligència artificial, la visió per computador, la percepció 3D, el 'big data' i la internet de les coses aplicats a la robòtica marina, submarina, mòbil, aèria, industrial, educativa i de consum, la domòtica i la salut intel·ligent. El seu paper és actuar com a laboratori d’idees del campus, aportant una visió externa i independent i oferint recomanacions en la planificació i priorització de les accions del propi Campus, així com assessorament sobre el model de relació amb el sector empresarial i la projecció exterior.

En total hi haurà dotze persones que formaran el consell assessor, vuit d'ells provinents de països com Alemanya, Estats Units, Austràlia o Romania. Per altra banda, també hi ha una important presència de talent gironí.