Denunciades dues persones per fer més d'una quinzena de pintades en edificis d'Olot

Se'ls ha multat amb 150 euros per cada grafit

La Policia Municipal d’Olot (Garrotxa) ha enxampat dues persones que havien realitzat pintades en llocs no autoritzats, principalment edificis de propietat pública i privada de diversos barris de la ciutat.

La primera denúncia es va realitzar la matinada del 10 de gener, al voltant de la una de la matinada, quan la Policia Municipa va detectar dues persones que tenien una conducta estranya pels carrers de la ciutat i que podien estar incomplint les mesures de confinament per la covid-19. Arran del seguiment realitzat, els policies van poder comprovar que un dels joves era l’autor de diverses pintades en edificis públics i privats de la ciutat.

Per aquest motiu, els efectius van aturar, identificar i denunciar el jove, de 18 anys i veí d’Olot. Els dies posteriors a aquests fets, els agents van localitzar més pintades a altres espais d’Olot que coincidien amb les característiques dels grafits localitzats la matinada del 10 de gener. Després dels reportatges fotogràfics i actes aixecades, els agents van poder determinar que totes les 15 pintades localitzades en espais no autoritzats corresponien al mateix autor.

La segona denúncia va tenir lloc el passat 12 de gener quan una patrulla de la Policia Municipal d’Olot va ser alertada per un ciutadà que havia detectat un grafit a la façana de la seva propietat. Després de localitzar un altre de les mateixes característiques en un altre espai de la ciutat els agents van poder identificar l’autor de les pintades, que es tractava d’un home de 31 anys.

Tots dos autors han estat denunciats per infraccions a la Ordenança Municipal de Convivència i Via Pública d’Olot amb la imposició d’una multa de 150 euros per cada pintada realitzada.