Denunciat un productor de l'Alt Empordà que venia formatge de búfala fent servir llet de vaca

L'home anunciava el producte com una alternativa pels intolerants a la proteïna dels bovins

La Guàrdia Civil ha denunciat un veí de Palau Savardera (Alt Empordà) propietari d'una empresa dedicada a la producció de formatges tipus mozzarella, que anunciava els seus productes com a 100% de llet de búfala.

La investigació realitzada pel Seprona (Servei de Protecció de la Naturalesa) de la Guàrdia Civil de Girona, es va iniciar el passat octubre de 2018, quan van ser alertats per part de les autoritats italianes a través de la Xarxa Europea Contra el Frau Alimentari, que a la província de Girona estaria operant una empresa dedicada a la producció d'aquest producte. Les autoritats italianes també van alertar a través d'un informe tècnic que aquesta empresa estaria utilitzant un 77% de llet de vaca en la confecció dels productes.

Els agents, una vegada localitzada l'explotació, van fer una inspecció i parlar amb el propietari que fa confessar utilitzar la llet de vaca durant l'estiu per poder donar resposta a l'alta demanda que té.

Els agents van prendre mostres dels formatges que van ser remeses al Departament de Medi Ambient de el Servei de Criminalística de la Guàrdia Civil a Madrid, on es va constatar que en les dues hi havia ADN de vaca en uns percentatges entre el 9,35% i un 22,10%.

El productor anunciava el producte com "un molt bon substitut per a la gent intolerant a la proteïna de la llet de vaca", posant en risc la salut de les persones intolerants que el consumissin.

Amb tot, el productor hauria incrementat els seus beneficis en un 14% en no fer servir la llet de búfala com a únic ingredient. Els agents van instruir diligències pels suposats delictes d'estafa, delicte contra la Salut Pública en la modalitat de frau alimentari i publicitat enganyosa.