Tres detinguts per robar una bossa a una dona i fer compres amb les seves targetes a Girona

Els lladres tenien altres targetes amb les quals volien fer compres per valors superiors a 5.000 euros

Els Mossos d’Esquadra van detenir el dia 8 de gener, dos homes i una dona, d’entre 53 i 27 anys, de nacionalitat equatoriana i cubana i veïns de Barcelona, com a presumptes autors d’un delicte de furt i un delicte d’estafa bancària.

Els fets van succeir el mateix dia quan es va produir un furt al descuit al carrer Joan Maragall de Girona. Una dona va distreure la víctima, que es trobava a l’interior del seu vehicle, mentre un home va entrar per la porta del costat oposat i li va sostreure la bossa de mà. Tot seguit, els lladres van fugir en un vehicle conduit per un tercer individu.

Poca estona després una dotació policial va localitzar el vehicle al carrer Reggio Emilia, al costat d’un supermercat, amb el conductor en actitud d’espera. Quan els agents li van preguntar el motiu pel qual estava allà parat, l’individu va manifestar que esperava a una parella d’amics.

Els mossos van entrar a l’establiment i van localitzar la parella a la línia de caixes mentre pagaven dues compres, una amb una targeta i l’altra amb diners en efectiu.

Durant el registre a la dona li van localitzar nou targetes de crèdit amagades, una d’elles propietat de la senyora que havia estat víctima del furt al carrer Joan Maragall i les altres a nom d’una altra dona.

En l’escorcoll al vehicle els policies van localitzar un telèfon mòbil nou, un rellotge digital i 278 paquets de tabac, dels quals no disposaven de cap factura ni podien acreditar la procedència. A més, van localitzar les ulleres, la cartera i una altra targeta de la víctima.

Davant de les evidències, els agents van detenir a les tres persones com a presumptes autores d’un delicte de furt.

Posteriorment,  els agents van investigar sobre les targetes intervingudes i van localitzar l’establiment on els autors havien comprat el telèfon i el rellotge. Els responsables de la botiga van confirmar que els detinguts havien intentat fer pagaments amb aquestes targetes per valor de més de cinc mil euros.

La investigació no es dona per tancada a l’espera de determinar la procedència de les targetes bancàries intervingudes.

Els detinguts, dos dels quals li consten antecedents per fets similars, van passar el dia 9 de gener a disposició  del jutjat en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.