Juli Fernández (PSC): 'El president Mas ha fracassat'

El primer secretari del PSC de les comarques gironines adverteix que la Generalitat no pot culpar Madrid dels seus fracassos

“La culpa del fracàs del President no s’ha d’anar a buscar a Madrid. És responsabilitat de la incapacitat del govern de la Generalitat per impulsar les polítiques adequades perquè Catalunya vagi posant les bases per sortir de la crisi. El Govern no ha actuat a favor de les persones i no ha estat capaç de mantenir l’estat del benestar, segurament perquè no és la seva prioritat a pesar del què va dir el President”, ha analitzat el primer secretari Juli Fernández.

“El president Rajoy ha d’entendre que Catalunya necessita un nou finançament però no té la voluntat per fer-ho. El sistema de finançament de Catalunya és molt millor que el d’abans però cal avançar cap a un de nou”, insisteix el primer secretari, que aposta a favor de l’establiment d’una nova relació entre Catalunya i Espanya basada en un marc federal: “Nosaltres pensem que el millor encaix és una relació bilateral en la línia federalista. És el sistema a partir del qual creiem que Catalunya pot millorar el seu autogovern i mantenir l’estat del benestar. El President Mas ha de decidir ara cap a quina direcció encamina el país.”