Girona presenta el nou cartell de les Fires de Sant Narcís d'enguany

L’arquitecte gironí Raül Elias és el guanyador

“El cartell guanyador m’ha semblat una proposta molt intel·ligent, perquè té moltes lectures. Malgrat que el títol és ‘diferent’, no deixa indiferent a ningú, que és el que busquem”, ha explicat l’alcalde Carles Puigdemont, que ha aprofitat per convidar “els ciutadans de Girona i de fora de Girona a gaudir de les Fires a través del cartell”. L’edició d’enguany de les Fires començarà el divendres 26 d’octubre i s’allargarà fins al diumenge 4 de novembre.

L’autor del cartell, Raül Elias, ha agraït el fet que enguany s’obrís un concurs per escollir el cartell perquè ha donat “l’oportunitat de participar-hi a joves, professionals i ciutadans de Girona i que, malgrat la crisi que estem vivint, tinguem ganes i il·lusions de seguir endavant”. Sobre l’origen del cartell, Elias ha explicat el següent: “La primera idea era representar gràficament l’adjectiu que millor defineix les Fires de Sant Narcís: diferent. Tots sabem que les Fires de Sant Narcís són un pol d’atracció, social i cultural, i són unes festes de referència més enllà dels nostres límits comarcals. Per altra banda, volia utilitzar un element representatiu d’aquestes fires, com és la castanya, aliment típic de les festes. La unió d’aquests dos conceptes va originar l’expressió col•loquial ‘s’assembla com un ou a una castanya’. I a partir d’aquí la idea era representar aquesta frase feta amb un llenguatge molt simple. En definitiva, és un cartell conceptual, contemporani i amb un missatge propi. Tal com indica el seu lema, és un cartell ‘diferent’”.

El cartell està format per dues parts: un pictograma “representat amb dos colors neutres i negatius entre ells, dues formes oposades posades una dins l’altra com si es tractés d’una radiografia, substituint el rovell de l’ou per la pròpia castanya” i un text que, “en contraposició amb el monocromatisme del pictograma”, és “colorista i alegre, representant el caràcter festiu de les Fires”.

L’autor

Raül Elias Bramon va néixer a Girona l’any 1982. És arquitecte titulat per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (Universitat Politècnica de Barcelona) i ha col·laborat amb diversos despatxos d’arquitectes, entre ells el gironí Bosch Capdeferrero Arquitectures SCP. A més, ha fet el Curs de Fotografia Digital I i II a l’Escola ERAM, centre adscrit a la Universitat de Girona. En la seva trajectòria professional destaca el disseny de panells per a diversos concursos nacionals d’arquitectura.