L'avís per nevades s'actualitza i preveu més de 20 centímetres en zones de Girona per dissabte

A partir dels 800 metres es poden acumular més de 30 centímetres

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha actualitzat aquest matí l'avís per a nevades previst al llarg de demà dissabte i n'ha incrementat el nivell d'alerta a les comarques gironines. En aquest sentit la previsió és que fins a mig matí podrà nevar a qualsevol cota mentre que a partir d'aleshores tendirà a pujar de forma gradual excepte a les zones interiors i de muntanya que seguirà baixa.

Hi haurà una gran variabilitat amb la precipitació que majoritàriament serà de neu humida acumulant-se gruixos superiors als 20 centímetres a partir dels 600 metres d'alçada i majors als 30 centímetres en indrets superiors als 800 metres. Amb tot, les comarques més afectades seran el Ripollès i Garrotxa on s'hi concentrarà el major gruix, mentre que Cerdanya, Alt Empordà, Pla de l'Estany, Gironès, Baix Empordà i Selva també registraran gruixos de neu acumulada però menys importants.

Al litoral s'hi podria veure nevar de forma testimonial a primera hora del matí però seguidament deixaria pas a ruixats intensos a nivell local.

De cara a diumenge el SMC ha emès un altre avís també per nevades que es concentrarien al Ripollès, Garrotxa i Alt Empordà des de la matinada i fins a mig matí amb gruixos de més de 5 centímetres a partir dels 600 metres.