La neu fa acte de presència a Figueres i altres zones de l'Empordà

També ha arribat al Santuari dels Àngels i el Massís de les Gavarres

Les primeres volves de neu de l'any a cotes baixes de les comarques gironines han caigut aquesta tarda a Figueres i altres poblacions de l'Alt Empordà. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ja havia avisat que després de la posta de sol la precipitació podria produir-se a partir dels 200 metres però ho ha fet a tant sols 70 metres com és el cas de la capital altempordanesa o arran de mar com Colera.

La temperatura en el moment que s'ha produït el fenomen era de 3,7 graus i una humitat pels voltants del 50%, fet que ha permès que no es fongués abans de ser apreciada per uns veïns que han fet alguns vídeos i publicat a les xarxes socials.

Altres municipis que han set testimonis de la lleugera nevada són Agullada, Fortià o Vilafant. Amb tot, al Baix Empordà també hi ha fet acte de presència albirant-se una petita nevada barrejada amb aiguaneu a Castell-Platja d'Aro, Torroella de Montgrí, Palamós, Sant Antoni de Calonge i a Calella de Palafrugell, entre d'altres. El Massís de les Gavarres també hi ha estat nevant de forma bastant més considerable de la mateixa manera que al santuari dels Àngels o a Celrà (Gironès).

La previsió és que segueixi baixant en direcció al Maresme i se situï damunt de les comarques barcelonines les properes hores al llarg de la nit i matinada.