Més de 700 tècnics treballen per restablir el corrent elèctric a la demarcació de Girona

De moment ja han recuperat parcialment el servei els municipis de Blanes, Lloret de Mar i Begur

Segons informa la companyia Fecsa-Endesa els nuclis de Blanes, Lloret de Mar i Begur han restablert el servei de forma parcial. En alguns casos degut a que les línies ja es troben reparades i d'altres perquè es compta amb el suport de generadors com en el cas de l'Escala. En aquests moments, el nucli de Begur ha recuperat el subministrament elèctric, però molts habitatges encara no tenen aigua corrent.

De les dos avaries que el secretari general d'Interior, Joan Boada, va explicar que s'havien localitzat aquest dimarts, una d'elles es va poder reposar el mateix dia poc després d'un quart de set de la tarda. L'avaria en el segon circuit afectat s'ha pogut reposar aquest dimecres poc abans de les dues de la tarda.

Segons ha informat el Departament d'Economia i Fiances en una nota de premsa, les subestacions del Pla de l'Estany, la de Torre del Vent i la de Susqueda es van normalitzar aquest dimarts abans de les sis de la tarda. Pel que fa a la de Lloret, està normalitzada la tensió a 110kV i en reparació la xarxa de mitjana tensió a 25kV. Aquest migdia s'han normalitzat les de Llançà, Llançà-Renfe, Vall-llobrega, Palafrugell, Empordanet, Bellcaire i Forallac. La de Castell d'Aro s'ha reposat a partir de grups electrògens.

La de Calella es preveu que estigui en servei mitjançant la xarxa de mitja tensió i grups electrògens a partir de les sis de la tarda.

El secretari general d'Interior, Joan Boada, ha explicat que ja s'han localitzat els dos indrets amb avaries de la línia Vic-Juià i ha precisat que tot i que Red Eléctrica garanteixi el subministrament no vol dir necessàriament que ja arribi la llum als abonats perquè també depèn de Fecsa Endesa, que també ha de resoldre els seus problemes.

L'afectació inicial es va estendre a 139 línies de mitja tensió, on hores d'ara hi ha 72 avaries identificades i un nombre indeterminat de línies de baixa tensió. La Generalitat ha obert sis expedients informatius a les companyies elèctriques que donen servei a la zona: REE, Fecsa Endesa, Agri-Energia, Bassols, Estabanell i Pahissa, Elèctrica del Cardener.