Girona incia una campanya de civisme dirigida als propietaris de gossos

S’han programat diverses accions sota el lema “Juga net. Una Girona + neta també depèn de tu”

El lema de la campanya, en la qual s’ha volgut transmetre sobretot un missatge positiu amb una dosi d’humor a través de diverses il·lustracions, és “Juga net. Una Girona + neta també depèn de tu”.

La difusió d’aquesta campanya es farà a través d’anuncis a la premsa, falques radiofòniques, bàners en mitjans digitals, publicitat estàtica a la via pública i publicitat en autobusos, a més de l’edició de pòsters i punts de llibre que es distribuiran en diferents equipaments municipals. També s’ha creat una pàgina web específica per a aquesta campanya.

La campanya es reforçarà també amb un espectacle d’animació que es portarà a terme el dissabte 22 de setembre, de les 11.30 a les 13.30 h, a la Rambla, i el dissabte 29 de setembre, també de les 11.30 a les 13.30 h, al parc del Migdia. L’espectacle, de to còmic i original, està protagonitzat per un personatge que simula passejar el seu gos per les places i els carrers de la ciutat.

Adequació d’espais

Fruit de la petició de la Plataforma de Propietaris i Propietàries de Gossos demanant espais per poder deixar els gossos lliures, l’Ajuntament de Girona portarà a terme per primer cop una prova pilot per adequar quatre espais delimitats per a aquesta finalitat. Es tracta dels següents espais: el parc del Migdia, en l’àmbit de l’entrada pel carrer de Barcelona (570 m²); el parc de la Devesa, entre al zona esportiva i el passeig de la Sardana (970 m²); el parc de la zona de Mas Masó al barri de Can Gibert del Pla (550 m²), i una zona al barri de Palau (500 m²), la ubicació exacta de la qual s’ha d’acabar concretar amb la Plataforma.

Dins d’aquests espais tancats, la normativa aplicable continua essent l’Ordenança municipal de protecció, control i tinença d’animals exceptuant el fet de poder tenir el gos deslligat. Per tant, dins d’aquests recintes continuarà essent obligatori l’ús de morrió en cas de gossos perillosos o l’obligatorietat de recollir els excrements, entre d’altres.