Els diners dels trens independentistes serveixen per comprar aliments als necessitats

Els més de 2.400 euros que han entregat a la fundació permetran comprar 5.000 quilos de menjar

2.489,98 euros. Aquests són els diners que han sobrat, després de descomptar totes les despeses, de la iniciativa que van engegar els ajuntaments de Girona i Figueres amb motiu de la Diada. Per facilitar que els ciutadans se sumessin al clam per l'estat propi, els dos consistoris van muntar dos trens, que a primera hora de la tarda de l'Onze de Setembre van enfilar cap a Barcelona.

Ara, els dos ajuntaments han volgut destinar aquest superàvit als més necessitats. I per això, aquesta tarda, Carles Puigdemont i Santi Vila han entregat un taló al Banc dels Aliments.

Puigdemont ha destacat que la iniciativa ha demostrat ser "una operació perfecta". D'entrada, perquè a més de permetre manifestar-se per la independència de Catalunya i fer callar tots els qui "bramaven" dient que els trens es finançaven amb diners dels contribuents, ara es pot destinar el superàvit a una causa benèfica.

En la mateixa línia també s'ha manifestat l'alcalde de Figueres. Santi Vila ha destacat "l'èxit rotund" que va tenir la idea d'organitzar els dos trens, ha subratllat que han estat "rigorosos amb els recursos públics" i ha ressaltat la "solidaritat" que ara s'ha exercit cap al Banc dels Aliments.

Per la seva banda, el president de la Fundació Banc dels Aliments de Girona, Frederic Gómez, ha dit que aquests diners permetran comprar fins a 5.000 quilos de menjar per als més necessitats. A més, Gómez també ha avançat que, aquest trimestre, l'entitat incrementarà l'aportació de menjar que destina a l'economat de Girona. Si fins ara se n'aportaven 40 tones per trimestre, a partir d'ara -i en part, gràcies a aquesta donació- es podrà passar a 50 tones.

Crítiques de C's

El partit de Ciutadans (C's) per la seva banda, es va manifestar dies abans de la celebració de la Diada Nacional de Catalunya per reclamar que els alcaldes de Figueres i Girona presentessin la seva dimissió després de "destinar diners públics" en el lloguer dels combois.

El grup nacionalista espanyol va xifrar en 22.000 euros les despeses generades per part dels dos consistoris a l'hora de muntar la marxa i també els va acusar de "separatistes" i voler "dinamitar la constitució".