Banyoles rebrà els Reis d'Orient en una recepció al camp de futbol nou

S'han suspès tots els actes de la Marató de TV3

Banyoles (Pla de l'Estany) rebrà els Reis d’Orient amb un gran acte de benvinguda a l’Estadi Miquel Coromina i Morató, conegut popularment com el camp de futbol nou. L’Ajuntament de Banyoles ha anunciat avui els detalls de l’acte que se celebrarà el dimarts 5 de gener. Pel que fa a l’arribada dels patges i l’Ambaixada Reial es faran només virtualment. D’altra banda, s’han suspès els actes presencials previstos per La Marató de TV3 al pavelló de La Draga i es faran només en línia o individualment.

L’acte de benvinguda dels Reis d’Orient se celebrarà el dimarts 5 de gener al camp de futbol nou en cinc sessions diferents a 2/4 d’1 i a les 2 del migdia, a les 6 de la tarda i a 2/4 de 8 i a les 9 del vespre. Cadascuna d’aquestes sessions tindrà capacitat per a 500 persones, amb totes les mesures de seguretat i prevenció. El regidor de Cultura i Festes, Miquel Cuenca, ha explicat que “hem pactat amb ses majestats celebrar la benvinguda en diferents sessions i des d’aquí vull agrair-los la seva predisposició per arribar a tots els nens i nenes de Banyoles”.

L’entrada serà gratuïta, però caldrà retirar prèviament l’entrada a partir del proper divendres 25 de desembre a través del web.

Pel que fa a l’arribada dels patges i a l’Ambaixada Reial, Cuenca ha explicat que “després d’acordar-ho amb els patges reials i ses majestats, hem decidit no fer presencialment ni l’acte d’arribada dels patges de Banyoles ni les visites a l’Ambaixada Reial” i ha volgut enviar un missatge de tranquil·litat als nens i nenes de Banyoles perquè “estem treballant perquè puguin fer arribar les seves cartes als Reis d’Orient i properament els explicarem com podran fer-ho”.

De moment, l’acte d’arribada dels patges es podrà seguir demà en directe per Banyoles Televisió a través de la pàgina web directes.banyolestv.cat. Pel que fa a l’Ambaixada Reial es faran visites virtuals perquè els nens i nenes puguin veure com treballen els patges i s’anunciarà properament com es faran, així com es podran fer arribar les cartes a ses majestats.

Activitats Marató

Totes les activitats previstes a l’interior i a l’exterior del pavelló de la Draga s’han suspès, excepte la sortida de la Marxa Nòrdica organitzada pel Consell Esportiu del Pla de l’Estany. La resta d’activitats a l’aire lliure i en línia organitzades per les diferents entitats esportives es mantenen, així com el compromís dels clubs amb La Marató de continuar-hi col·laborant a través de la venda de mascaretes solidàries, editades per l’Ajuntament, i fent-hi les aportacions de les seves activitats.

Des de l’Ajuntament, la regidora de Benestar Social, Ester Busquets, ha volgut “agrair el compromís i la iniciativa de les entitats socials i esportives de la ciutat per aconseguir el màxim d’aportacions en la lluita contra la covid-19”.

Entre les entitats participants hi ha el Club Natació Banyoles, el Club Bàsquet Banyoles, el Club Handbol Banyoles, el Club Patinatge Pla de l’Estany, el Club Hoquei Banyoles, el Club Ciclista Banyoles, el Sindicat del Pedal, el Consell Esportiu del Pla de l’Estany i el Club Eqüestre Les Alforges. A banda de les entitats esportives, també estava prevista la participació d’entitats socials com la Creu Roja del Pla de l’Estany, l’Oncolliga i l’Associació Espanyola contra el Càncer. També col·laboren en aquesta edició de la Marató alumnes de l’Institut Josep Brugulat dins el programa de Servei Comunitari.