Salut programa un cribratge intensiu a Vilafant per frenar els contagis de covid-19

Els últims dies s'han detectat 9 casos positius

El Departament de Salut continua fent cribratges intensius a la Regió Sanitària de Girona per detectar possibles contagis de covid-19 i la setmana vinent es duran a terme les proves amb Test Antigènic Ràpid (TAR) al municipi de Vilafant (Alt Empordà). Aquesta setmana se n’han fet a la Bisbal d’Empordà i Ripoll i avui s’ha iniciat el de Banyoles, que s’allarga fins demà divendres.

El cribratge es durà a terme durant dos dies, dilluns 21 i dimarts 22, en l’horari i espai següents:
· Horari: de 15h. a 20h.
· Espai: Centre Cívic Les Mèlies, a la urbanització Camp dels Enginyers
(c/ Mossèn Cinto Verdaguer, 26)

La situació epidemiològica de Vilafant aquesta última setmana situa el risc de rebrot als 280,45 i s’han detectat 9 casos positius. Un 4,19% de les proves fetes (ja siguin Testos antigènics ràpids o PCR) estan donant positiu. La setmana passada el risc de rebrot se situava als 815,62 i es van detectar 17 positius.

Tallar les cadenes de contagis

La mesura està dirigida a la població asimptomàtica de més de 16 anys, amb la finalitat de frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària. L’estratègia de fer proves a la comunitat es fa per detectar el màxim nombre possible de persones infectades, ja que n'hi ha que no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus al seu entorn.

Aquest cribratge s’està organitzant amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafant, que col·labora en la logística i la difusió local, l’Institut Català de la Salut, que organitza el dispositiu, i l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

Les proves per a la detecció de la covid-19 a les persones amb símptomes es continuen fent, com fins ara, als centres d’atenció primària (CAP) i als centres d'urgències d'atenció primària (CUAP).