Fins a 1.714 persones van participar al cribratge intensiu de la Bisbal d'Empordà

Salut assegura que es van registrar dos positius

Fins a 1.714 persones van participar en el cribratge intensiu que es va celebrar a la Bisbal d'Empordà els dies 14, 15 i 16 de desembre segons ha informat l'Ajuntament mentre que el Departament de Salut ha assegurat que es van registrar dos casos positius.

"Les proves ens han ajudat a conèixer millor la situació del nostre municipi i la feina s’ha fet bé, però estem veient com la situació global a Catalunya ha empitjorat i això ens obliga a seguir de manera escrupolosa les mateixes mesures de prevenció aplicades fins ara: no ens podem relaxar", ha argumentat l’alcalde Enric Marquès.

D’altra banda, el batlle també ha volgut agrair "l’immens treball que el personal sanitari i municipal ha fet aquests dies que, juntament amb la bona predisposició de la ciutadania bisbalenca, ha permès que el cribratge es desenvolupi d’una manera exemplar", destacant la tasca conjunta dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà, juntament amb l’equip de treballadors i treballadores del consistori i el voluntariat de Protecció Civil del municipi.

La mesura anava dirigida a la població asimptomàtica de més de 16 anys amb la finalitat de frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària. La tècnica utilitzada ha estat el test antigènic ràpid (TAR). L’estratègia de fer proves a la comunitat es fa per aturar l’expansió del virus, és a dir, per assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones.

Es tractava de detectar el màxim nombre possible de persones contagiades, ja que n'hi ha que no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn. Alhora, cal destacar la importància de fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.

Aquest cribratge s’ha organitzat amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, que col·labora en la logística i la difusió local, l’Institut Català de la Salut, que ha organitzat el dispositiu, el Servei de Vigilància Epidemiològica de Salut Pública i els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE). Els cribratges han comptat també amb la col·laboració de voluntaris de Protecció Civil que han acompanyat a veïns i veïnes que han participat en les proves en el que ha estat un entorn segur i amb totes les mesures sanitàries corresponents a la situació actual.