Comencen les obres de la piscina mancomunada de Palamós, Calonge i Vall-llobrega

El projecte costa quasi 4,5 MEUR i estarà enllestit en màxim 14 mesos

Durant les darreres setmanes l'empresa adjudicatària de les obres ha fet taques d'adequació dels terrenys, amb el desbrossament i posterior planimetria de l'espai, amb l'objectiu de tenir-lo a punt per començar les obres de construcció de la piscina el divendres dia 28 de setembre. La piscina es construirà en el terme municipal de Calonge, a la zona coneguda com Balitrà Est.

El contracte de construcció i gestió de la piscina coberta mancomunada és una concessió d'obra pública a 35 anys adjudicada a la societat mercantil formada per les empreses Construccions Caler S.A i Aglomerats Girona S.A; la gestora d'equipaments esportius, Ingest Inversions y Gestión de Centros Fitness S.L.; i l'empresa subministradora de materials esportius, Integral Action Local S.L. Per realitzar el projecte mancomunat aquestes empreses es van constituir en la societat limitada Esport i Salut Gavarres.

El projecte de construcció d'aquest equipament té un termini màxim d'execució de 14 mesos amb la qual cosa la piscina coberta estaria en disposició d'obrir-se al servei dels ciutadans i ciutadanes dels tres municipis a finals de l'any que ve.

Inicialment el cost de construcció de la piscina coberta mancomunada es va marcar en 4.171.000 euros que finalment s'han incrementat fins als 4.490.000 euros amb millores aplicades al projecte com ara l'ampliació de l'aparcament i la construcció d'una pista d'skate annexa al complex esportiu de la piscina.

El projecte es finança mitjançant la subvenció de la Generalitat de Catalunya de 797.600 euros, una subvenció de la Diputació de Girona per un import de 604.338 euros i, la resta, l'aporta mentre que l'empresa concessionària de l'obra i dela gestió.

Un complex esportiu de més de 4.000 metres quadrats

El projecte bàsic del futur complex esportiu amb piscina coberta, defineix una instal·lació de 4.222 metres quadrats que inclourà una piscina i sis carrers, la piscina auxiliar per wellness, saunes, hidromassatge, així com sales de gimnàstica, de musculació i zona de serveis.

La piscina coberta es construirà en un edifici, de planta soterrada i una en superfície, que minimitza l'impacte visual, adaptant-se al terreny en pendent, així com una orientació cap al sud amb una presència important dels elements de vidre per aprofitar al màxim la llum natural.

El projecte també inclourà la urbanització externa del nou equipament esportiu, amb una superfície de 3.755 metres quadrats amb aparcament, zones verdes i accessos.