La primera piscina mancomunada de Catalunya serà una realitat a finals del 2013

Els municipis de Palamós, Calonge i Vall-Llobrega han tancat avui el procés administratiu previa a les obres

La primera piscina mancomunada de Catalunya iniciarà el proper mes de setembre el seu procés de construcció un cop s’han tancat definitivament els tràmits administratius d’aquest projecte acordats durant la sessió extraordinària de l’Assemblea General de la Mancomunitat de municipis de Palamós, Calonge i Vall-llobrega. Aquesta sessió s’ha celebrat avui al matí a l’Ajuntament de Palamós on s’ha acordat la designació dels responsables tècnics municipals que faran el seguiment del projecte, que ja disposa de llicència d’obres.

D’aquesta manera es preveu que l’empresa adjudicatària de les obres inicii durant les properes setmanes l’adequació dels terrenys, amb el desbrossament i posterior planimetria de l’espai, amb l’objectiu de poder realitzar durant la primera quinzena de setembre l’acte de col·locació de la primera pedra de la piscina coberta mancomunada de  Palamós, Calonge i Vall-llobrega.

El projecte aprovat preveu la ubicació d’aquest complex esportiu que donarà servei a les tres poblacions, a la zona coneguda com Balitrà Est, dins del terme municipal de Calonge i llindant amb Palamós.

El contracte de construcció i gestió de la piscina coberta mancomunada (concessió d’obra pública a 35 anys) és adjudicada a la societat mercantil formada per les empreses: Construccions Caler S.A i Aglomerats Girona S.A; la gestora d’equipaments esportius, Ingest Inversions y Gestión de Centros Fitness S.L.; i l’empresa subministradora de materials esportius, Integral Action Local S.L. Per a realitzar el projecte mancomunat aquestes empreses es van constituir en la societat limitada Esport i Salut Gavarres.

El projecte de construcció d’aquest equipament té un termini màxim d’execució de 14 mesos amb la qual cosa la piscina coberta estaria en disposició d’obrir-se al servei dels ciutadans i ciutadanes dels tres municipis a finals del 2013.

Complex esportiu

El projecte bàsic del futur complex esportiu amb piscina coberta, defineix una instal·lació de 4.222 metres quadrats que inclourà una piscina de 25x12 metres i sis carrers, la piscina auxiliar per wellness, saunes, hidromassatge, així com sales de gimnàstica, de musculació i zona de serveis.

La piscina coberta es construirà en un edifici, de planta soterrada i una en superfície, que minimitza l’impacte visual, adaptant-se al terreny en pendent, així com una orientació cap al sud amb una presència important dels elements de vidre per aprofitar al màxim la llum natural. El projecte també inclourà la urbanització externa del nou equipament esportiu, amb una superfície de 3.755 metres quadrats on s’inclou l’aparcament, les zones verdes i els accessos.

Finançament

Inicialment el cost de construcció de la piscina coberta mancomunada es va marcar en 4.171.000 euros que finalment s’han incrementat fins als 4.490.000 euros amb les millores aplicades al projecte i que es defineixen en la ampliació i asfaltatge de l’aparcament així com amb la construcció d’una pista d’Skate annexa al complex esportiu de la piscina.

El projecte es finança mitjançant la subvenció de la Generalitat de Catalunya de 797.600 euros, una subvenció de la Diputació de Girona per un import de 604.338 euros, mentre que l’empresa concessionària de l’obra i la gestió hi aportarà la resta.