Pocs usuaris i puntualitat als serveis mínims de Renfe a Girona amb motiu de la vaga

La jornada transcorre amb normalitat a la demarcació i amb resignació per part dels passatgers afectats

Els passatgers que aquest matí s'han dirigit a l'estació de trens de Girona s'han trobat amb una imatge poc habitual: sense aglomeracions per pujar al tren ni tampoc per comprar el tiquet. De fet, una cinta evitava el pas a les taquilles, buides de personal per la vaga, amb un cartell al capdavant que informava que no hi havia servei de venda al públic.

La majoria dels usuaris estaven assabentats de la protesta de vint-i-quatre hores i no els ha agafat per sorpresa. És el cas d'Àngel Martín, un habitual d'aquest servei, que ha reconegut haver vingut amb temps per si de cas. Estava satisfet amb els serveis mínims perquè ha pogut agafar el tren que volia de forma puntual. "El que em preocupa és què em trobaré a Barcelona; hi haurà més problemes per moure's", afegeix amb resignació en relació a la vaga que també hi ha a la capital catalana a nivell de busos i metro. Preveu que haurà de fer el trajecte del centre fins a la feina a peu o caminant, quan normalment el fa en bus.

Un altre dels usuaris que esperaven agafar el tren fins a Barcelona era Manuel Contreras, un jubilat vingut de Madrid que s'ha desplaçat a Girona per veure uns familiars. "Sembla que hi ha bona informació i que tot marxa bé", explica i afegeix que només l'ha molestat el no haver pogut comprar el bitllet a la màquina perquè no accepta les targetes de pensionistes. Aquest usuari havia llegit als diaris sobre la vaga i per això també ha viatjat amb temps. "Ara només espero arribar bé a Barcelona per poder agafar el TGV", explica.

Menys sort ha tingut la Vanesa Calvo, una usuària habitual que no s'havia assabentat de la vaga perquè avui s'incorporava de les vacances. En el seu primer dia de treball calcula que arribarà més d'una hora tard perquè el tren que havia d'agafar no ha passat amb els serveis mínims. "Ja he avisat a la feina però és que no puc fer-hi més", afegia amb resignació.

Els serveis mínims d'aquest matí han comptat amb trens que sortien en direcció a Barcelona a les 6.14h., les 7.13h., les 8.06h. i les 8.49h. A partir de les nou, ha finalitzat aquesta tanda de serveis mínims decretats pel Govern a Rodalies de Renfe -d'un 66%- i a partir de llavors han circulat un 33% dels trens habituals. De les cinc de la tarda a dos quarts de nou del vespre es tornarà a incrementar el servei fins al 66% en ser hores punta.