Figueres programa una cinquantena de propostes culturals entre gener i maig del 2021

Inclou una quinzena d'espectacles aplaçats per les restriccions de la pandèmia

Figueres (Alt Empordà) ha programat una cinquantena de propostes de teatre, música, dansa i circ per a la temporada de gener a maig del 2021. La programació, que s'ha fet aquest dimarts al vespre en un acte a l'Auditori dels Caputxins, inclou una quinzena d'espectacles ajornats arran de les restriccions per la pandèmia de la covid-19 i una trentena de noves propostes.

En teatre, destaquen obres com 'La tempesta' de Shakespeare a càrrec de la companyia Parking (26 de març), 'Jauria' (31 de gener), 'Encara hi ha algú al bosc' (26 de febrer), el monòleg '360 grams' d'Ada Vilaró, 'Els gossos' de Nelson Valente (9 de maig) o 'Cobertura' dirigida per Clara Segura (30 d'abril). Les companyies locals també tindran protagonisme en aquesta programació amb les dues funcions ajornades de 'No hi ha lladre que per bé no vingui' de Tequatre (9 de gener) i la nova proposta de la Funcional Teatre.

La companyia figuerenca celebra el seu 30è aniversari i ho celebrarà presentant algunes de les obres d'un dels grans dramaturgs del teatre universal: Txèkhov. Entre els mesos de maig i setembre portaran a escena els textos de 'La gavina', 'Les tres germanes' i tres peces curtes: 'El cant del cigne', 'El regne de les dones' i 'L'ós'.

En l'àmbit musical, hi haurà el concert reprogramat de The New Raemon acompanyat per l'art en directe de Paula Bonet (23 de gener), la preestrena del nou disc de Clara Peya (12 febrer); l'estrena del nou disc de Maria Arnal i Marcel Bagés (20 març), o la recuperació del concert de Roger Mas i la Cobla Sant Jordi que va ser un èxit en el seu moment (7 maig). A més, a aquestes propostes s'hi sumen les de Joventuts Musicals de Figueres, amb noms com Criatures, Quartet Atenea o el duet Irene Mas i Marc Serra, o les de la segona edició del cicle 66butaques programat per La Cate, amb noms com Anna Andreu, Penélope o Jorge Da Rocha.

Tampoc hi faltarà dansa i, especialment, circ. Aquesta temporada comptarà amb dos ballets, un a càrrec del Ballet de Barcelona que representarà 'El trencanous' (16 gener), i l'altre, impulsat per l’empresa Factoria Cultural i ajornat del 2020, a càrrec de Ballet de Moscou amb una mostra de ballarins russos que representaran en format de solo algun peces dels grans ballets de Txaikovski. També hi haurà lloc per a la dansa urbana, amb el nou espectacle, també ajornat, dels Brodas Bros, 'Around the world' (25 abril).

L'aposta pel circ portarà una de les companyies de circ contemporani més reconegudes, Baró d'Evel, amb el seu espectacle 'Là' (2 de maig) i l'espectacle de celebració del 25è aniversari del Circ d'Hivern de l'Ateneu 9barris, 'Fins i tot la foscor' (13 de març).

Venda d'entrades gradual

Les entrades es posaran a la venda a partir d'aquest dijous a les set de la tarda a la taquilla del Teatre Jardí i a dos quarts de vuit al web però només es podran adquirir els espectacles de gener i febrer. Els del març sortiran a la venda el 14 de gener; els de l'abril l'11 de febrer i els del maig, l'11 de maig, a excepció del concert de Maria Arnal i Marcel Bagés, que es podrà comprar aquest dijous. L'objectiu és adaptar-ho a les mesures restrictives que puguin anar sorgint com a conseqüència de la pandèmia.

Com a novetat, a més, s'amplia l'oferta d'abonaments amb un abonament de teatre, un de música, un dansa/circ i un de combinat. També s'amplien els descomptes a menors de 18 anys, de 25 anys i un nou descompte per a majors de 65.