Cues a l'autopista AP-7 des de França fins a Girona

Els camions ocupen 50 quilòmetres de carril i també es registren cues de 26 quilòmetres a la N-II

El secretari general d'Interior ha confessat que ara és França qui ha d'actuar: 'Creiem que França ha d'obrir més carrils a l'AP-7 perquè aquí la situació està normalitzada'.

Pel que fa a l'N-II, acumula 26 quilòmetres de cues des de la Jonquera fins a Figueres perquè només hi ha un carril per banda, ha apuntat Boada.

Per altra banda,  l'altra zona més complicada és la zona de les Gavarres, que abraça Vidreres, Platja d'Aro, Santa Cristina d'Aro i Calonge, entre altres. Aquesta zona encara pateix restriccions per culpa dels turismes que van quedar bloquejats aquest dilluns. Boada ha explicat que els cotxes es van traient 'de mica en mica' i que les màquines llevaneu continuen treballant. 'Les restriccions [a les Gavarres] s'estan solucionat', ha afirmat.

Respecte a la resta del país, Boada ha afirmat que no hi ha problemes a les vies d'alta capacitat, però sí en carreteres secundàries. 'A Tarragona i a Barcelona només hi ha restriccions en xarxes secundàries', ha assegurat Boada, que ha afegit que 'tret de l'AP-7, la resta de vies d'alta capacitat estan totes normalitzades'. 'Tots els esforços es destinaran a la resta de xarxes secundàries', ha assenyalat.

La Unitat Militar d'Emergències (UME) i els Bombers estan retirant turismes i camions que entorpeixen la circulació d'algunes carreteres, com és el cas de la via que uneix Tordera amb Maçanet.