L'Ajuntament de Blanes i Nylstar regalen 5.500 mascaretes antivirals als escolars

Es tracten de proteccions innovadores que ja es venen a EUA

L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i el propietari i CEO de Nylstar, Alfons Cirera, han encapçalat avui al matí l’acte de lliurament de les mascaretes que inhibeixen virus, bacteris i fongs, en una acció que ha tingut en dues parts. Primer a la factoria blanenca, on s’han entregat les caixes amb el material protector, i posteriorment l’Ajuntament de Blanes s’ha encarregat de començar la seva distribució arreu dels centres escolars del municipi.

El preu comercial de les 5.500 mascaretes antivirals és de 44.000 euros, però en aquest cas l'empresa les ha cedit gratuïtament. Aquest migdia ja s’havien entregat totes als alumnes de primària i ESO.

Es tracta de les escoles Carles Faust, Joaquim Ruyra, Mossèn Joan Batlle, Napoleó Soliva, Pinya de Rosa, Quatre Vents, Sa Forcanera, Cor de Maria, Santa Maria i el Centre d’Educació Especial Ventijol i els tres instituts Sa Palomera, Serrallarga i S’Agulla.

Mascaretes antivirals

La particularitat d'aquestes mascaretes és que el fil amb què estan fetes elimina i bloqueja la proliferació de virus, bactèries i fongs. I això s'aconsegueix introduint molècules de plata a les fibres en el mateix moment de fabricar-les. És a dir, que la protecció no s'aplica un cop el teixit ja està fet, sinó que hi és intrínseca.

"Es tracta d'una mascareta que inhibeix el virus; i allò que és més important, que no desprèn microfibres", concreta Cirera. De fet, segons el CEO de Nysltar, aquest era un dels aspectes que més els preocupava, que no s'alliberessin filaments.

"Perquè com passa amb altres mascaretes, es poden respirar o empassar, i hi pot haver presència del virus", diu Alfons Cirera. "Amb la nostra mascareta, per contra, reduïm un dels principals vectors de contagi", hi afegeix.