Presó sense fiança per als quatre detinguts pel crim de la infermera de Girona

La causa està oberta per assassinat i robatori amb violència en casa habitada

El jutjat d'instrucció 2 de Girona ha ordenat l'ingrés a presó provisional comunicada i sense fiança per als quatre detinguts pel crim de la infermera de Girona. La causa està oberta per delictes d'assassinat i robatori amb violència en casa habitada.

La investigació conclou que els quatre investigats van orquestrar un pla per assaltar la víctima a casa seva la tarda del 25 de setembre aprofitant la informació que tenia l'auxiliar d'infermeria arrestada, que era companya de feina de la víctima i sabia que vivia sola i tenia diners a casa. Seguint el pla, el marit de la dona detinguda va esperar els altres dos al cotxe mentre perpetraven l'assalt. Un cop al pis, però, van colpejar la víctima i la van lligar, provocant-li la mort.

La investigació conclou que el mòbil del crim va ser un robatori que els detinguts haurien començat a planificar a mitjans agost aprofitant la informació que va aportar la detinguda, que era companya de feina de la víctima i hi mantenia una relació d'amistat, assegurant que la infermera estava sola a casa i tenia diners en caixes fortes.

La víctima tenia el domicili i una consulta de podologia al número 23 de la carretera Barcelona de Girona. Segons fonts properes a la investigació consultades per l'ACN, per aconseguir entrar a l'habitatge sense que la infermera sospités, l'auxiliar d'infermeria va enviar un whatsapp a la víctima dient-li que tenia un client interessat en anar a la seva consulta de podologia. L'home va acabar concertant l'última hora de visita del dia 25 de setembre a nom de 'Carles Riera', un nom fals.

Seguint el pla, els tres homes detinguts –un dels quals és el marit de l'auxiliar d'infermeria arrestada i tots ells amb antecedents- van anar plegats amb cotxe fins al centre de Girona. Mentre un d'ells esperava al vehicle, els altres dos van perpetrar l'atac. El suposat pacient va entrar primer a la consulta, cap a dos quarts de set de la tarda i vestit de carrer, i just darrera va irrompre a l'habitatge l'altre arrestat, que anava vestit amb una granota i duia un cubell fent-se passar per un operari.

Els investigadors sostenen que un cop dins el pis, la víctima es va resistir i els assaltants la van colpejar i la van immobilitzar lligant-la amb roba i cinta americana. Li van propinar un cop fort a la cara, que li va provocar una fractura. Com a resultat de l'agressió, la víctima va morir per asfíxia. Els lladres van regirar el domicili buscant les caixes fortes però no les van poder localitzar ni obrir i van acabar marxant del domicili. Van sortir del pis mitja hora després d'entrar-hi, segons la investigació.

La víctima era supervisora al Servei de Nefrologia i Diàlisi de la Clínica Girona. L'endemà al matí, el dia 26, la van trobar a faltar a la feina. Per això, un grup de companyes i familiars van anar fins a casa seva, on la van trobar ja sense vida.

La DIC dels Mossos d'Esquadra a Girona va obrir una investigació que, dos mesos després, va culminar dilluns amb la detenció dels quatre sospitosos. A primera hora del matí van desplegar un operatiu amb escorcolls simultanis a domicilis de Girona, Lloret de Mar i Rubí, on van arrestar els investigats.