França farà controls fronterers per dissuadir els ciutadans d'anar a esquiar al Pirineu català

El primer ministre francès diu que "l'acció diplomàtica continua" per convèncer Espanya per tancar les estacions

El primer ministre francès, Jean Castex, ha anunciat aquest dimecres que es faran controls fronterers aleatoris per dissuadir els francesos d'anar a esquiar al Pirineu català o d'altres punts a l'estranger. Amb les estacions tancades en alguns estats europeus i obertes en altres, les estacions d'esquí s'han convertit en un punt de desavinences entre els líders europeus.

Alemanya, França i Itàlia demanen el tancament de les pistes a nivell europeu per evitar que els ciutadans viatgin i s'arrisquin a possibles contagis de covid-19 durant les festes, mentre altres països, entre els quals hi ha Àustria, es neguen a aquesta mesura.

Amb les pistes catalanes obrint el 9 de desembre i les suïsses ja obertes, Castex ha assegurat en una entrevista a 'BFMTV' que impulsaran mesures per evitar que els ciutadans vagin a "contaminar-se" a les estacions d'altres estats, principalment d'Espanya i Suïssa. Segons ha explicat el primer ministre francès, també es podria obligar els viatgers a fer una quarantena.

L'obertura de les estacions d'esquí ha generat controvèrsia a la Unió Europea. Els estats que les mantenen tancades, principalment Alemanya, Itàlia i França, intenten pressionar els que tenen intenció d'obrir-les perquè no ho facin i coordinar així les accions. En aquest sentit, Castex ha di que mantenen contactes diplomàtics per "harmonitzar" les mesures. "L'acció diplomàtica continua", ha assenyalat Castex.