Sant Julià de Ramis reclama 13.400 euros pels desperfectes provocats per la Guàrdia Civil l'1-O

L'alcalde, Marc Puigtió, veu difícil guanyar el judici per la "injustícia espanyola"

El contenciós per les destrosses que la Guàrdia Civil va fer al pavelló de Sant Julià de Ramis durant l'1-O ha arribat aquest dimecres a judici. La vista s'ha celebrat al jutjat contenciós número 10 de l'Audiència Nacional (AN).

L'Ajuntament reclama que el Ministeri de Justícia es faci càrrec dels 13.427 euros que han costat els desperfectes que els agents van fer al pavelló el dia del referèndum. A Sant Julià era on, inicialment, havia de votar-hi Carles Puigdemont.

A la sortida de la vista, l'alcalde Marc Puigtió, creu que el judici ha anat "bé" perquè han pogut exposar el seu informe que recull totes les destrosses. L'alcalde admet, però, que veu "difícil" guanyar per la "injustícia espanyola". "En un judici normal, guanyaríem", ha dit.

Tot i així, segons ha detallat Puigtió, l'advocacia de l'Estat ha defensat que les destrosses estan justificades per l'actuació policial. A més, l'alcalde també ha lamentat que l'advocat hagi "culpat" a l'Ajuntament de Sant Julià de Ramis per haver cedit el pavelló per fer-hi el referèndum. Cal recordar que el pavelló de Sant Julià de Ramis és on havia de votar inicialment Carles Puigdemont.

Ara, la previsió és que d'aquí a un mes hi hagi la sentència. El contenciós arriba després que el 31 de gener de 2018 l'Ajuntament de Sant Julià de Ramis presentés una reclamació per demanar la reparació dels danys ocasionats al pavelló. L'administració va avisar que havien rebut correctament la petició i que tenien sis mesos per resoldre-la. Tot i així, va passar el mig any establert i el consistori no va rebre cap resposta.

El batlle ha reiterat aquest dimecres que seguirà "lluitant fins al final" per aconseguir el reconeixement dels danys ocasionats. Per altra banda, Puigtió ha recordat que li hagués "agradat" que "més pobles" afectats per les destrosses durant el referèndum l'haguessin acompanyat en aquest procés judicial, però finalment no ha pogut ser.