Mas: 'Si no arribem a un acord econòmic, el camí de Catalunya cap a la llibertat és obert'

El president reclama que des de fora de Catalunya “s’escolti amb atenció el que diu, vol i sent Catalunya”

El president Mas ha demanat als ciutadans que la manifestació d’aquesta tarda sigui “una gran mostra d’afirmació patriòtica, nacional, de projecte de futur i de gran civisme” perquè ha assegurat que “qualsevol petita controvèrsia” que es pugui produir “serà magnificada per aquells que volen que això no surti bé”.
 
En aquest sentit, ha reclamat que “el nostre projecte, el nostre ànim i la nostra voluntat han de ser sobretot d’afirmació del que som i del que volem” i ha assegurat que el país té suficient potencial i projecte com per “no haver de plantejar les coses en el sentit de contraposar-nos o barallar-nos amb els altres”. “La força de l’afirmació pròpia ho pot vèncer tot”, ha reblat.
 
El cap del Govern ha reiterat que aquesta tarda no serà a la manifestació pel seu càrrec institucional, però ha assegurat que “no puc amagar el que és el nostre projecte, el nostre ànim i la nostra voluntat, i tot el que vagi en la línia d’una expressió catalana sense complexes i d’un projecte català amb majúscules que tendeixi cap a la plenitud nacional de Catalunya”.
 
Per aquest motiu, el cap de l’Executiu ha manifestat que “aniria bé que fora de Catalunya no només es prengui nota” del que passi aquesta tarda, “sinó que s’escolti bé el que s’està dient, el que es vol i el que se sent des de Catalunya”. Artur Mas ha subratllat que si es presta atenció i “es fa amb un ànim positiu” com el que inspira el projecte català, aleshores “potser el respecte que demana el país el podria arribar a trobar”. “Cal escoltar amb atenció el que és un clam de la societat catalana”, ha conclòs.