El temporal de llevant deixa registres superiors als 160 litres a la província de Girona

Es manté l'alerta de l'Inuncat per tot avui a la demarcació

Les comarques gironines han viscut una nit i matinada de forts xàfecs i dues trucades als Bombers una d'elles per la inundació d'un garatge a Banyoles. Un dels serveis destacats va ser ahir divendres al vespre (20.16 hores) a Sant Pere de Vilamajor (Vallès Oriental) amb la caiguda d'un llamp sobre una casa, que va afectar la instal·lació elèctrica i va cremar una mica de fals sostre.

Destaquen registres acumulats fins a les deu del matí d'avui com els 161,9 litres a Santa Coloma de Farners a la Selva (la més important de Catalunya), seguit dels 125,7 litres a Torroella del Fluvià (Alt Empordà), els 114,4 litres a Anglès (Selva), 111,3 a Lliurona (Alt Empordà), 104,5 a Olot i 103,5 a la Vall d'en Bas (Garrotxa), 102,8 a Vilobí d'Onyar (Selva), 96,4 a Cabanes (Alt Empordà), 88,5 a Molló (Ripollès), 80,5 a Banyoles (Pla de l'Estany) o els 78,7 litres a Navata (Alt Empordà).

Per avui es manté l'avís de Protecció Civil a tota la província de Girona (excepte el Baix Empordà) on es poden acumular novament registres superiors als 100 litres per metre quadrat.

El vent també farà acte de presència i es registraran ràfegues superiors als 72 km/h a tota la demarcació. Pel que fa a l'estat de la mar es mantendrà alterada amb onades superiors als 2,5 metres d'alçada a tota la Costa Brava.

En paral·lel, Protecció Civil recomana extremar les precaucions en la mobilitat mentre duri l'episodi de fortes pluges. Eviteu els desplaçaments a carreteres secundàries, no travessar passos soterranis ni baixeu a garatges, especialment a zones costaneres, mentre duri l’episodi de fortes pluges. També es recomana evitar fer activitats properes a les zones de rius, rieres i torrents així com de les passeres o guals pel perill de possibles crescudes sobtades i evitar els desplaçaments innecessaris en les zones on plogui amb intensitat.