L'Ajuntament de Figueres explota contra Endesa i estudia denunciar-los pels talls al Culubret

L'equip de govern culpa la companyia de "no prestar correctament el servei" a la zona oest

L'equip de govern de Figueres (ERC, PSC, Guanyem Figueres i Canviem Figueres) està estudiant denunciar la companyia Endesa per "no prestar correctament el servei" a la zona oest, especialment al barri del Culubret, on es produeixen talls de llum diaris.

El vicealcalde i regidor de Seguretat, Pere Casellas, diu que estan treballant amb diversos despatxos d'advocats per estudiar la denúncia i també la possibilitat de donar suport els veïns en una altra demanda pels mateixos motius. Paral·lelament, assegura que la Federació d'Associacions de Veïns s'està plantejant acudir al Síndic de Greuges per denunciar la situació i que des de l'Ajuntament estan recopilant documentació per lliurar-los-la.

Casellas diu també que estan buscant la fórmula per garantir el subministrament als veïns més afectats per les interrupcions del servei i torna a demanar implicació al Departament d'Interior.

L'equip de govern ha inclòs una partida al pressupost per a l'any vinent de 60.000 euros per buscar una solució als residents –la majoria gent gran- més afectats per la situació. Ara, ha decidit fer un pas més i està estudiant denunciar la companyia Endesa perquè considera que no presta "correctament" el servei a la zona.

Casellas diu que la situació al barri és "terrorífica" i assegura que a l'equip de govern li "treu la son" el problema que afronten diàriament els veïns. En aquest sentit, afirma que han posat en mans de diversos bufets d'advocats el cas per tal que estudiïn quines vies legals tenen, inclosa la d'ajudar als veïns a demandar la companyia pels mateixos motius.

El vicealcalde explica també que estan intentant aconseguir una reunió amb el Consell d'Administració de la companyia, a qui acusa de "no complir amb les seves obligacions i només dedicar-se a fer beneficis".

"És responsabilitat del Govern i de la companyia"

D'altra banda, Casellas torna a apuntar directament al Departament d'Interior a qui ha tornat a demanar implicació per frenar aquesta situació. "Nosaltres ajudarem als veïns però és responsabilitat del Govern i de la companyia", insisteix.

Paral·lelament, estan recopilant informació per ajudar als veïns a dur el cas al Síndic de Greuges.

Per la seva banda, fonts de la companyia insisteixen que s'han fet actuacions al barri –i que se n'hi preveuen de noves- i que s'estan fent operatius per lluitar contra el frau elèctric. La darrera, aquest mateix divendres.