Girona reprograma a l'Auditori els concerts que es van anul·lar per Sant Narcís

Es faran entre el 6 i el 18 de desembre

L'Ajuntament de Girona reprograma a l'Auditori els concerts que va haver d'anul·lar per Sant Narcís arran de les restriccions per la covid-19. En total, la suspensió va afectar onze actuacions: nou s'havien de fer al parc del Migdia i els altres dos, de fet, ja tocaven a l'Auditori.

Ara tots els grups i intèrprets pujaran a l'escenari de la sala Montsalvatge entre el pont de la Puríssima i el divendres 18 de desembre. Els concerts seran a les dotze del migdia i a les set del vespre. I com a novetat, els de tarda inclouran dos grups. L'aforament màxim serà de 500 persones. Les entrades per als concerts costaran 3 euros i, segons ha avançat el regidor de Cultura, Quim Ayats, tots els ingressos es destinaran a les entitats de La Copa.

El regidor de Cultura ha explicat que, després que les restriccions pel coronavirus obliguessin a suspendre el gruix dels concerts de Sant Narcís, la voluntat del consistori era la de reprogramar-los "al més aviat possible, dins aquest mateix 2020". En total, la suspensió va afectar nou concerts gratuïts que s'havien de fer al parc del Migdia i dos de pagament (els d'Ana Tijoux i Ciudad Jara) que es feien a l'Auditori els dies 30 i 31 d'octubre.

Ara, tots ells s'han passat a l'Auditori. Es faran entre el pont de la Puríssima (del 6 al 8 de desembre) i el divendres 18 de desembre. Cadascun d'aquests dies hi haurà dos concerts. A les dotze del migdia, destinats al públic infantil i familiar. I al vespre, la novetat és que hi haurà dues actuacions en una.

Els concerts de tarda començaran a les set. Cadascun dels dos grups tocarà durant una hora, i comptant el temps que es necessita per desinfectar l'escenari entre l'un i l'altre, el consistori calcula que aquestes actuacions acabaran cap a dos quarts de deu de la nit.

El programador de música moderna de l'Auditori, Natxo Morera de la Vall, explica que s'ha apostat per aquesta fórmula perquè era la manera "més pràctica" de poder reprogramar tots els concerts suspesos (tenint en compte l'ocupació de l'Auditori per a aquells dies).

Morera de la Vall també ha destacat que poder fer els concerts té un doble objectiu. Per una banda, donar suport al sector cultural. I per l'altra, "salvar tant la contractació artística com també tota aquella laboral que hi ha darrere cada actuació" (per exemple, els tècnics de so i de muntatge que acompanyen els grups).

Set concerts

En total, entre el 6 i el 18 de desembre es faran set concerts (quatre d'ells, dobles). Les actuacions començaran diumenge a les 12 del migdia amb l'espectacle 'Avui fem pop' de la companyia Orelles de Xocolata. I al vespre, pujaran dalt l'escenari La Moderna Big Band (el projecte pedagògic de l'Escola de Música Moderna) i la banda Rambalaya.

El dilluns 7 de desembre, al migdia actuarà Landry El Rumbero. I al vespre, El Petit de Cal Eril i el grup Chaqueta de Chándal (que presentaran el seu primer disc 'Gimnasia menor'). El dia de la Puríssima, Reggae per Xics portarà el seu espectacle 'Ballant damunt la lluna' a les 12 del migdia; i a partir de les set de la tarda, les havaneres de Les Anxovetes i l'artista gironí David Mauricio compartiran escenari.

Finalment, el divendres 18 de desembre s'han reprogramat els dos concerts que ja s'havien de fer a l'Auditori els dies 30 i 31 d'octubre. Són els de la cantautora franco-xilena Ana Tijoux i els de la banda valenciana Ciudad Jara. Aquest cop, però, a diferència d'aleshores –en què tots dos tocaven per separat- es mantindrà el format de concert doble. És a dir, que pagant 3 euros, el públic podrà gaudir dels dos.

Els concerts d'Ana Tijoux i Ciudad Jara van ser els únics de pagament que es van haver de suspendre. Per això, l'Ajuntament ja ha avançat que els qui ja van comprar les entrades aleshores, aquest cop tindran prioritat a l'hora d'adquirir-les.

Destinats a les entitats

Les entrades per als concerts que s'han reprogramat sortiran a la venda demà a les dotze del migdia. Tot i que per Sant Narcís els que s'havien de fer al parc del Migdia eren gratuïts, ara tots seran de pagament. Però com ha explicat el regidor de Cultura, Quim Ayats, aquests 3 euros tindran "una forta càrrega solidària", perquè tots els ingressos es destinaran a les entitats de La Copa.

"Hem establert aquest preu simbòlic", ha concretat Ayats. Comptant que tots els concerts s'omplin, es recaptaran 10.500 euros. Uns diners que, ja ha avançat el regidor de Cultura, es complementaran amb d'altres ajudes que també es destinaran a les entitats.

Això sí, s'ha de tenir en compte que per als concerts del pont de la Puríssima, en principi, encara hi haurà vigent el confinament municipal de cap de setmana.