Descobreixen 1,4 tones de marihuana en camions de fruita i verdura al Pertús

El valor de la droga és de 13,7 milions d'euros

Els funcionaris duaners del Pertús han comissat durant les dues darreres setmanes 1.380 tones de marihuana a la frontera amb l'estat espanyol al seu pas per l’autopista A9. El valor de la mercaderia s’estima en 13,7 milions d’euros (MEUR) al mercat de revenda il·lícita de drogues.

Els controls de funcionaris de duanes de la brigada del Pertús van ser particularment efectius a principis de novembre i van provocar quatre grans confiscacions de cànnabis a base d'herbes ocultes en camions que transportaven mercaderies des de l'Estat. Aquests principalment duien fruites i verdures que han estat objecte d’escorcolls en profunditat per part de funcionaris de duanes, que comptaven amb l'ajuda d'un gos entrenat per a buscar substàncies estupefaents.

La droga, empaquetada en bosses termosegellades, estava amagada en palets i caixes enmig de la càrrega. Els agents van confiscar els camions i els primers casos ja s'han començat a jutjar per la institució correccional de Perpinyà que va imposar, en particular, condemnes de 3 anys de presó, així com multes de 300.000 euros.

També es van comissar les fruites i verdures que servien per ocultar la droga i 27 tones de ceba i ceba en pols, 3 tones d’albergínies i 3 tones de taronges es podran tornar a vendre en benefici de l’estat francès.

El 2019, els serveis duaners francesos van confiscar 52,3 tones de marihuana (el 55% del total nacional).