Un emprenedor gironí crea el primer web d’avets del Montseny-Guilleries per portar a domicili

Avet Solidari, creat pel torroellenc Narcís Vidal, ja ha repartit més de 300 avets

El jove emprenedor gironí Narcís Vidal ha creat l’empresa Avet Solidari, únic web especialitzat en la venda d’avets que envia arbres de Nadal de les Guilleries a domicili i els recull passades les festes.

Davant la suspensió, per la pandèmia, de mercats i de fires nadalenques com la popular d’Espinelves, Vidal ha optat per posar en marxa un nou portal únic en la venda d’avets del Montseny-Guilleries, el primer productor d’avets de Nadal del sud d’Europa. Des que ha iniciat el projecte, ara fa quinze dies, ja ha repartit més de 300 avets a les comarques gironines i barcelonines i confia en acabar la temporada superant el miler, per damunt de les expectatives inicials. Avet Solidari, que també ven tions de Nadal, destinarà part de la recaptació a projectes solidaris com La Marató de TV3 i la Fundació Oncolliga.

Narcís Vidal, de 30 anys i de Torroella de Montgrí (Baix Empordà), treballa a l’Institut Químic de Sarrià (Universitat Ramon Llull) i durant els darrers anys ja havia engegat altres projectes propis. “Sempre m’ha agradat iniciar altres petits projectes en paral·lel a la feina que tinc. Arran del confinament vaig pensar que era el moment d’iniciar un projecte que em motivés”, explica Vidal.

Davant la suspensió de mercats i de fires de Nadal, com la d’Espinelves, la més popular i multitudinària en la venda d’avets, va decidir “reinventar” aquest negoci “amb un nou canal de distribució”. Les restriccions de mobilitat també han empès Vidal a potenciar la venda online d’aquests arbres de Nadal a les comarques gironines i barcelonines. “Amb la situació actual, decorar l’arbre de Nadal o fer cagar el tió són activitats nadalenques que es veuran potenciades al fer-se a casa”.

Per enviar les comandes, s’ha associat amb Oriol Illa, que fa un any va comprar un camió per la seva empresa de muntatge d’escenaris. “Aquest any la seva activitat ha disminuït molt i hem aprofitat la seva infraestructura. Fem tota la logística, anem a buscar els avets al viver, s’emmagatzemen a la Bisbal i fem les rutes fins al domicili”. De moment, el negoci està sent “un èxit” perquè a la primera setmana van vendre 300 avets, “anem camí dels 500, que era l’objectiu inicial, i penso que superarem el miler”.

El jove emprenedor escull els avets del viver Pla de Joanet, un dels cultivadors d’arbres de Nadal més potents del Montseny-Guilleries i que està agrupat sota el paraigües dels Cultivadors d'Arbres de Nadal Associats de Catalunya (CANAC). “És un viver de molta confiança, cuiden molt bé els arbres i són de molta qualitat”. Avet Solidari distribueix avets abies nordmanniana i picea abies excelsa. Segons Vidal, a les Guilleries hi ha les condicions ideals per la plantació d'aquest tipus d'avets perquè hi ha moltes hores de sol i els estius són frescos i humits. Els vivers de les Guilleries són els principals productors d'avets d'Europa i exporten al voltat del 50% de la producció a altres països europeus.