Roses perd un aparcament després de la denúncia per part d'un empresari

La plaça Josep Tarradellas es defineix com una zona verda al planejament urbà

Roses (Alt Empordà) ha perdut un aparcament de 41 places després de la denúncia interposada per part d'un empresari del municipi.

Segons informa el consistori, el veí ha posat de relleu que el planejament vigent no permet utilitzar la plaça Josep Tarradellas com a indret per a estacionar-hi vehicles ja que el cataloga de zona verda. Malgrat la voluntat del consistori seria continuar oferint l’espai destinat a estacionament per donar resposta a la important densitat de vehicles de la zona, aquesta mateixa setmana ja prohibirà fer-ne ús.

L’Ajuntament permetia l’estacionament des de l’any 2007, moment en què, un cop finalitzades les obres d’urbanització de la plaça, va organitzar una consulta pública entre els veïns per conèixer les seves necessitats i preferències respecte al nou espai.

Fruit de la voluntat veïnal expressada durant la consulta, que va assenyalar que la majoria en volia destinar una part a places d’aparcament, el consistori va habilitar la reserva d’espai per a l’estacionament sol·licitat. La plaça Josep Tarradellas es troba en un sector de l’eixample amb una important densitat de població, degut a la presència de nombrosos edificis plurifamiliars i locals comercials.

A partir d’aquesta setmana, però, davant la denúncia presentada i l’obligatorietat municipal per complir amb la planificació urbanística vigent, es prohibeix l’estacionament de vehicles en tota la plaça. Al llarg dels propers dies la Policia Local procedirà a informar d’aquesta prohibició amb una senyalització provisional, a l’espera que el consistori estudi la solució definitiva a adoptar.