Salut crea una nova unitat de seguiment de covid-19 per a professionals d'atenció primària a Girona

Hi treballen deu persones i s'encarregaran de trucar pacients que no han rebut els resultats de la PCR

La Regió Sanitària de Girona compta amb una nova unitat destinada a la covid-19. Es tracta de la Unitat Central de Seguiment (UCS) que es focalitzarà en donar suport als professionals sanitaris d'atenció primària que gestiona l'Institut Català de la Salut (ICS) i l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS). Comprenen 41 centres i 114 consultoris locals repartits en les comarques de l'Alt Empordà, el Baix Empordà, el Ripollès, la Garrotxa, la Selva, el Pla de l'Estany, el Gironès i també el Maresme. Aquests Centres d'Atenció Primària (CAP) donen servei a unes 600.000 persones.

La nova UCS està formada per deu professionals i s'encarregaran sobretot de trucar a tots els pacients que no hagin rebut un SMS amb el resultat negatiu de les PCR o revisar els resultats de les proves d'urgències hospitalàries. També tramitaran les baixes laborals dels casos positius i dels contactes estrets. Hi treballaran dues infermeres, dos metges de família i sis persones de la Unitat d'Atenció al Ciutadà i gestors de la covid-19.

La UCS funciona de dilluns a diumenge, i això permet que els caps de setmana i festius es puguin revisar els resultats de PCR dels centres educatius, residències geriàtriques i els generats per proves realitzades als diferents centres d’atenció primària. El fet d’accelerar aquests processos permet un millor seguiment i evolució de diagnòstic, i millorar el circuit d’informació als EAP perquè facin un seguiment dels casos positius esdevinguts al seu àmbit d’actuació.