Italians i francesos, interessats en formar-se com a 'músics 3.0' a Girona

Cobertes les 30 places d'aquest primer any i moltes peticions per al títol universitari propi en l'àmbit de la música avançada i el so

Els estudis s'impartiran des de la nova Escola de Música Avançada i So (EUMES). La voluntat és donar una formació integral per tal que els alumnes surtin de l'escola sabent compondre, enregistrar, produir i postproduir música -ja sigui per a cinema, ràdio, publicitat, discogràfiques o videojocs- amb mitjans digitals.

La base de la formació serà amb metodologies digitals, tot i que també s'explicarà als alumnes com crear i produir música i sonoritzacions a través de metodologies analògiques. A més, també es formarà els alumnes per saber autoproduir-se la música, distribuir-la i fer el seu propi manegament. Seran a Girona per fer classes magistrals Darren Price (Underworld), Phil Hartnoll (Orbital), discjòqueis de Flaix FM i de discoteques com Amnesia (Eivissa) i Florida 135 (Fraga), entre d'altres.

Els estudis neixen amb la col·laboració de l'Ajuntament de Girona que, a través d'un conveni per al primer any, aporta 60.000 euros i cedeix els espais de la Marfà on es faran les classes. Aquesta antiga fàbrica tèxtil ha estat recentment reformada i, al darrer pis, està condicionada amb box d'assaig i amb estudis de gravació. A més, una universitat innovadora i reconeguda com la UOC -que té 2.950 alumnues a les comarques gironines- també ha decidit implicar-se en el projecte. De moment, algunes de les assignatures es podran tramitar a distància mentre inicien els tràmits perquè acabi essent un estudi universitari.

L'alcalde, Carles Puigdemont, ha destacat que Girona "s'avança" i aposta per una nova opció de formació per als més joves.