L'ACA comença les obres d'ampliació de la depuradora que dona servei a Cassà i Llagostera

Les obres, llargament reivindicades, suposaran una inversió de 3,6 MEUR

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha iniciat les obres per ampliar la depuradora que dona servei als municipis de Cassà de la Selva i Llagostera (Gironès). L'obra, llargament reivindicada per l'Ajuntament de Cassà, suposarà una inversió de 3,6 milions d'euros (MEUR) que aniran a càrrec de l'ACA.

Segons han informat des del consistori, el projecte permetrà duplicar la capacitat de tractament de l'actual depuradora, passant dels 2.984 als 5.968 m3/dia. La planta, a més, millorarà la qualitat de l'aigua tractada amb l'eliminació de nutrients i la nova estació de bombament de la xarxa de col•lectors i les diverses actuacions previstes busquen reduir els sobreeiximents en episodis de pluges intenses i el seu impacte sobre el medi.

Les obres d'ampliació i millora consisteixen en la construcció d'un nou reactor biològic, un decantador secundari, un espessidor de fangs, un tanc anòxic i un edifici de bufants per duplicar la seva capacitat actual.

També inclouran la construcció d'una estació de bombament per impulsar l'aigua residual de Cassà de la Selva fins a l'EDAR amb un col·lector a pressió. A més, s'han previst treballs de construcció de noves arquetes així com la instal•lació de nous automatismes i sistemes de control.

L'actuació, que tindrà una durada de nou mesos, suposarà una inversió de 3,6 MEUR, que assumirà l'ACA. De moment, s'ha començat per desbrossar l'espai que han d'ocupar les noves piscines d’aigua, localitzar els tubs i les canonades actuals dins de la planta, i també s'hi faran diverses cates.

A principis de l’any 2021, es preveu començar a obrir rases per a les futures canalitzacions. Les obres podran provocar talls de trànsit o la modificació puntual dels accessos per als veïns.