Foeg reclama al Govern que no ''vengui fum'' i sigui ''conseqüent amb l'evident manca de recursos públics''

Qualifica de "desgavell" els ajuts per a autònoms

La Foeg reclama al Govern que no "vengui fum" i sigui "conseqüent amb l'evident manca de recursos públics". D'altra banda assegura que el "desgavell" amb el sistema de repartiment de les ajudes a autònoms ha estat "un desastre" que ha generat "encara més frustració" a un sector, ja de per si, molt castigat per les restriccions arran de la covid-19.

"Després de les declaracions i excuses de tots els implicats, la consellera de Presidència ha acabat reconeixent que el problema de fons és que no hi ha prou diners per afrontar l'impacte d'aquesta pandèmia", subratlla la patronal.

La Foeg comparteix "la necessitat" d'un millor finançament per a Catalunya. Recorda que aquesta és una reclamació "que ve de lluny i que s'ha de reiterar", però també demana al Govern que sigui "molt més clar de fins a on pot arribar amb els seus recursos". I que "no generi falses expectatives i actuï en conseqüència".

Per aquest motiu, la patronal gironina reclama la "reobertura immediata" de l'oci, la restauració i la cultura. Tres sectors –recorda- que es troben "tancats, a punt del col·lapse i que només es poden salvar amb una tornada a l'activitat amb totes els condicions de seguretat necessàries". A més, la Foeg també exigeix a la Generalitat que "es concentrin tots els esforços a ajudar autònoms i micropimes".

"La pitjor part d'empresari i treballador"

"La Foeg compta amb milers d'autònoms que formen part del gremi d'instal·ladors, de l'associació de la fusta, paletes i petits constructors de la UEC, restauradors, enginyers, comerciants i un llarg etcètera que tenen la pitjor part de ser empresari i la pitjor part de ser treballador", subratlla la patronal. Per això, recorda, "ara que estan patint aquesta crisi com ningú, no es poden acollir a un ERTO, però tampoc tenen empreses amb múscul econòmic per resistir".

"Aquests autònoms, emprenedors i petits empresaris, són una part molt important de la realitat econòmica d'aquest país i necessiten ajuda", clama la Foeg. segons la patronal, "tot és massa greu perquè els nostres representants públics estiguin en contínua campanya electoral: si no hi ha diners, és imprescindible ser transparent i sincer amb allò que es promet i administrar els pocs recursos amb la màxima eficiència".

"És el mínim que ens poden oferir. Tothom i, en particular, les empreses i professionals, tenen dret a una bona Administració; episodis com els d'aquesta setmana no es poden tornar a repetir", conclou la patronal.