Jutgen un venedor de droga acusat de violar una clienta en un pis de Figueres que estava inconscient

El processat sosté que ella va proposar-li tenir relacions per saldar un deute

L'Audiència de Girona ha jutjat un venedor de droga acusat de violar una clienta en un pis de Figueres (Alt Empordà) aprofitant que ella s'havia quedat inconscient després de consumir. Els fets van tenir lloc el 30 de juliol del 2016.

La denunciant sosté que, quan va anar al pis a comprar marihuana i cocaïna, el processat la va convèncer perquè l'acompanyés fins a l'habitació. I que un cop allà, com que ella va perdre els sentits, va aprofitar el moment per abusar d'ella.

L'acusat, per contra, ha declarat que la relació va ser consentida i que, de fet, la mateixa denunciant li va proposar tenir sexe a canvi de saldar un deute d'uns 70 euros. L'home s'enfronta a 8 anys de presó, a passar-se'n 6 en llibertat vigilada i a pagar 20.000 euros d'indemnització.

Els fets que s'han jutjat avui van tenir lloc a primera hora del matí del 30 de juliol del 2016 en un pis del carrer Pi i Margall de Figueres. Allà era on vivia l'acusat. La noia va anar fins al pis per comprar-hi droga i, segons recull l'escrit de fiscalia, el processat va aprofitar que ella s'havia quedat inconscient per violar-la.

Tots dos estaven sols a l'habitació, on havien anat a consumir cocaïna. El ministeri públic recull que l'acusat, quan ella va perdre els sentits, la va despullar de cintura cap avall i la va penetrar. Després d'ejacular, i abans que ella tornés en si, la va mullar per intentar esborrar els rastres de la violació.

Davant del tribunal, l'acusat ha sostingut que la relació va ser consentida. Ha explicat que aquella nit l'havia passada anant de festa, i que poc després de tornar al pis, cap a les vuit del matí, la noia va anar-hi per comprar-li droga.

Com que li devia diners –en total, uns 70 euros- i no en portava al damunt, el processat ha explicat que ella mateixa li havia proposat tenir sexe a canvi de saldar el deute. Per això, van anar fins a l'habitació on van mantenir relacions. El processat també ha explicat que havien quedat amb no dir res a ningú (ella tenia xicot) però que poca estona després, la noia va trucar-li i li va exigir que li entregués 300 euros perquè sinó, el denunciaria.

Diametralment oposada

La versió de la denunciant, però, és diametralment oposada. La jove ha explicat que aquell 30 de juliol no era el primer cop que anava fins al pis de Pi i Margall per comprar-hi droga, perquè ja ho havia fet altres vegades. Però que a diferència d'aquelles, en què l'acusat li entregava els estupefaents des de la porta estant, aquest cop ell va convidar-la a entrar.

La noia hi va accedir i li va demanar que li vengués marihuana i cocaïna. Mentre ell sortia a buscar-ne, ella va quedar-se fumant al menjador amb els seus companys de pis. I quan ell va tornar, ha declarat, va proposar-li que l'acompanyés fins a l'habitació, on van consumir una ratlla de cocaïna.

La noia ha explicat que li va estranyar que li proposés anar a l'habitació, però que va accedir-hi perquè pensava que no li passaria res dolent. Després de consumir, segons ha explicat al tribunal, ja no recordava res més fins que va despertar-se, va veure que li havien abaixat els pantalons i la roba interior, que estava xopa i que tenia el processat nu al seu costat.

Nota de veu

Segons ha declarat la denunciant, quan va tornar en si, va adonar-se que tenia el mòbil al seu costat i que l'aparell estava gravant. Per això, va decidir enregistrar la conversa posterior (que s'ha aportat com a prova al judici). "Sentia que m'havia fet alguna cosa", ha dit ella davant del tribunal de l'Audiència.

Mentre gravava sense que ell se n'adonés, la denunciant va demanar-li al venedor de droga que li expliqués què havia passat. La jove ha declarat que ell va negar-li haver-la violada, però que es va posar nerviós quan ella va dir-li que, si li explicava, no aniria a la policia.

Després, la noia va marxar del pis i va trucar al seu xicot perquè anés a buscar-la. La noia ha explicat que aquell matí mateix va anar als Mossos, però que no va denunciar la violació fins cinc dies més tard perquè, en certa manera, "se sentia culpable". A més, ha acusat la policia d'intentar-la dissuadir perquè no denunciés. Durant la seva declaració, també ha negat haver estat ella qui instés al venedor de droga a mantenir relacions i haver-li demanat 300 euros a canvi de no denunciar-lo.

Versions contraposades

Durant el judici també han declarat la parella de la noia, un company de pis de l'acusat i diversos Mossos d'Esquadra. El xicot ha explicat que, aquell matí, quan ella va trucar-li perquè l'anés a buscar, se la va trobar "desorientada" i que, quan va explicar-li que creien que l'havien violada, ell no va voler escoltar la nota de veu i li va dir que ho havia de denunciar.

El company de pis, per la seva banda, que aquell matí es trobava al menjador del pis, ha ratificat la versió de l'acusat. Ha dit que la noia se'l va endur cap a l'habitació i que, més tard, va escoltar la conversa on ella deia per telèfon a l'acusat que li donés 300 euros per no denunciar-lo.

Els Mossos d'Esquadra, per la seva banda, que van anar a veure la denunciant mentre esperava que l'examinessin a l'hospital, han explicat que la noia va anar donant informació "a poc a poc" sobre allò que li havia passat. Però que, entre d'altres, ho van atribuir a la ingesta de drogues. Un d'ells, però, sí que ha dit que no recordava que la noia esmentés en cap moment que havia gravat la nota de veu.

8 anys de presó

La fiscalia i l'acusació particular imputen a l'acusat un delicte d'abús sexual amb penetració i sol·liciten que se'l condemni a 8 anys de presó. El ministeri públic, a més, demana que l'acusat no es pugui acostar a menys de 300 metres de la víctima durant cinc anys i que, un cop complerta la pena, se'n passi 6 en llibertat vigilada.

En matèria de responsabilitat civil, la fiscal demana una indemnització de 3.000 euros. Una quantitat que l'acusació particular eleva fins als 20.000. La defensa, per la seva banda, sol·licita l'absolució i, alternativament, si es consideren provats els abusos, que es condemni el processat a 6 mesos de presó (perquè entén que se li han d'aplicar les atenuants de drogoaddicció i dilacions indegudes).