Una cinquantena de treballadors d'Eurest reclamen a les administracions que actuïn per l'''ERO encobert''

Denuncien que els fan "contractes mensuals"

Una cinquantena de treballadors de l'empresa de menjadors escolars Eurest s'ha concentrat aquest dijous al migdia a la Delegació de la Generalitat de Girona per demanar a les administracions que els ajudin a l'hora amb el que consideren un "ERO encobert".

Segons el comitè d'empresa, la direcció ha canviat els contractes que els feia habitualment de tot el curs per un altre de mensual i cada final de mes es renova. Això genera inestabilitat i angoixa als treballadors.

Per altra banda, han reclamat a l'empresa que pagui el sou que pertoca pel conveni laboral en comptes del salari mínim, ja que com que treballen molt poques hores al dia, suposen uns ingressos molt reduïts a final de mes.

El president del comitè d'empresa, Yasser Sadooune ha afirmat que habitualment feien contractes de tot un curs escolar als monitors de menjador, però aquest curs han optat per fer-los mensuals. D'aquesta manera, a finals de mes renoven el contracte pel mes següent. Això genera angoixa per part dels treballadors i una sensació d'inestabilitat constant, tal com ha anunciat aquest dimecres.

A més, Sadooune ha assegurat que el sou que ofereix l'empresa és el salari mínim interprofessional, tot i que el conveni col·lectiu fixa que haurien de cobrar uns 100 euros més cada mes. Per això han demanat a Inspecció de Treball que agilitzi les seves denúncies per incompliment del conveni.

Per altra banda, mantenen que l'empresa ha tirat endavant un "ERO encobert" amb part del personal del servei de menjadors, tot i que pel que fa a monitors l'ha aturat temporalment per "la pressió" dels sindicats.

El comitè d'empresa creu que hi ha 148 treballadors afectats per aquesta reducció salarial a les comarques gironines, que representa pràcticament la meitat de tota la plantilla. Actualment, Eurest gestiona el servei de menjador escolar d'alguns centres de la Selva, el Baix Empordà, el Gironès i l'Alt Empordà.

Per això demanen als consells comarcals i a la Generalitat que actuïn davant de l'incompliment del contracte. De fet, Sadooune ha acusat a Eurest de cometre un "frau" i "malversar fons públics" perquè incompleix el contracte de concessió que ha signat amb els consells comarcals. En aquest sentit, el president del comitè d'empresa creu que les administracions són "còmplices" d'aquests fets, ja que han decidit no implicar-se.

El comitè d'empresa seguirà negociant la millora de les condicions laborals i no descarta tirar endavant noves accions de protesta en un futur i fins i tot es planteja convocar una vaga.