El detingut pel crim de Lloret reitera la confessió durant la seva declaració policial a comissaria

L'home ha admès que havia estrangulat la seva parella durant un atac d'ira

L'arrestat pel crim de Lloret de Mar (Selva) ha passat la seva primera nit als calabossos de la comissaria de Blanes, on ha declarat aquest dimarts. En seu policial, el detingut ha reiterat allò que ja va dir ahir durant la reconstrucció del crim. L'home –que parla flamenc- ha admès que havia matat la seva dona diumenge a la nit, quan els dos es trobaven sols al pis de l'avinguda Magnòlia, on vivien de lloguer.

Segons el detingut, el matrimoni es va començar a discutir diumenge a la nit, entre les nou i quarts de deu. El detonant va ser una relació extramatrimonial que ell havia tingut, i que va suposar que marxés a viure a Bèlgica durant un temps. Al desembre de l'any passat, però, l'home va tornar a Lloret de Mar i la parella va reprendre la convivència.

L'arrestat, que té 51 anys, explica que durant la discussió la seva dona es va exaltar. I que aleshores, en un atac d'ira, ell la va agafar pels canells, la va empènyer contra el sofà i la va començar a escanyar. Després, la va llançar a terra i va continuar asfixiant-la fins que la va matar.

S'entrega a la policia

L'home es va entregar ahir al matí a la comissaria de la Policia Local de Lloret de Mar. Abans, havia escrit una nota en flamenc adreçada als fills d'ella, que viuen a Bèlgica. Després d'explicar als agents que havia matat la seva dona, la Policia Local de Lloret de Mar va anar fins al pis del carrer Magnòlia –ell els va donar les claus- on van trobar-se el cadàver estès a terra.

Després de declarar en seu policial, es preveu que el detingut passi a disposició judicial aquest dijous a primera hora del matí. Ho farà davant del jutjat d'instrucció número 5 de Blanes, especialitzat en violència masclista.

Mentrestant, aquest dimarts s'han anat succeint les mostres de rebuig al crim. Entre d'altres, aquest migdia s'han fet minuts de silenci davant l'Ajuntament de Blanes i la Subdelegació de l'Estat a Girona.

La víctima de Lloret de Mar és la desena dona que ha mort per violència masclista a Catalunya aquest any.