Educació i Treball amplien el conveni per estendre l'FP Ocupacional a 26 nous centres

Durant el curs passat ja es va fer un pla pilot en set instituts de Girona i les Terres de l'Ebre

Els cursos de Formació Professional per a l'Ocupació (FPO) es faran a 26 nous centres d'arreu de Catalunya, que se sumen als set que ja havien fet el pla pilot durant el curs anterior. Així ho han anunciat els consellers d'Educació, Josep Bargalló, i Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, aquest divendres durant una visita a l'institut La Garrotxa d'Olot, que va ser un dels que va participar en el pla pilot.

Els cursos d'FPO són formacions que habitualment ofereix el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) en els seus centres o en d'altres de col·laboradors. En el cas en què no hi hagi centres acreditats, els cursos es poden fer en els instituts que tenen Formació Professional.

L'any passat set instituts de Girona (Olot, Figueres, Roses i Blanes) i les Terres de l'Ebre (Flix i Gandesa) van oferir cursos d'operador d'auxiliar de muntatge d'instal·lacions electròniques i telecomunicacions en edificis, activitats de gestió administrativa, gestió comptable i gestió administrativa per a auditoria, confecció i publicació de pàgines web i socorrisme en instal·lacions aquàtiques. En total s'hi van matricular 130 alumnes, 20 d'ells van ser a l'institut garrotxí. La mitjana d'edat per als FPO va ser de 36 anys i es tractava, sobretot, de persones sense feina.

L'èxit d'aquesta prova pilot ha fet que els cursos d'FPO s'estenguin en 26 instituts més de totes les demarcacions catalanes. A més, també s'impartiran més especialitats, arribant a les 46. Totes elles abasten camps molt diferents, com ara l'audiovisual, la informàtica, la mecànica, la rebosteria, l'enologia o el lleure. Aquest augment en la formació implicarà una inversió de 3 milions d'euros.

El conseller de Treball, Chakir El Homrani, ha destacat que el Departament tenia constància que "mancaven operadors" per a poder omplir tota la Formació Professional a la Garrotxa. Per això han aprofitat "l'expertesa" i "el coneixement" dels centres d'FP per poder tirar endavant els cursos ocupacionals.

Per la seva banda, el titular d'Educació, Josep Bargalló, ha remarcat que "no hi ha marxa enrere" en aquesta aposta del Govern per a la FPO coordinada entre els dos departaments. Bargalló ha recordat que la majoria de competències de la Formació Professional recauen en aquestes dos conselleries i per això "mai no podrem tornar a entendre l'FP com un conjunt de calaixos estancs que no estan interconnectats".