Salut detecta 69 positius en el cribratge massiu de Palafrugell on van participar 1.511 persones

Suposa un 4,5% del total

El Departament de Salut ha detectat 69 persones positives en covid-19 entre els  participats al cribratge massiu que es va organitzar a Palafrugell (Baix Empordà) els dies 30 i 31 d’octubre. L’objectiu de la campanya era trobar persones portadores del virus asimptomàtiques i tallar les cadenes de transmissió de la malaltia.

Entre els dos dies, es van recollir 1.511 mostres per fer proves de PCR, de manera que s’ha registrat un 4,65% de positius.

El cribratge massiu de Palafrugell es va oferir voluntàriament, i de manera prioritària, a persones d’entre 30 a 60 anys sense símptomes i que residien al municipi i que no se’ls hagués fet una PCR en els dies previs. Aquesta franja d’edat d’entre correspon al col•lectiu on s’han detectat la majoria dels positius actuals a la zona. El 94% dels participants al cribratge responien al perfil sol•licitat.   

Per dur a terme la campanya de cribratge es va treballar amb l’Ajuntament, que va facilitar el Pavelló Poliesportiu on es va muntar el dispositiu i va posar a disposició agents cívics. El dispositiu va ser organitzat per l’Institut Català de la Salut, a través dels equips mòbils que realitzen els cribratges poblacionals i en centres educatius, el Centre d’Atenció Primària de Palafrugell, gestionat pel SSIBE (Serveis Sanitaris Integrats del Baix Empordà) i el SEM, que va col•laborar amb la logística i recursos materials.