Figueres destinarà 1,5 MEUR a la compra de maquinària del servei de neteja viària

L’objectiu és que aquest cost sigui assumit per Fisersa

L’Ajuntament de Figueres (Alt Empordà) destinarà 1,5 milions d’euros (MEUR) per a la compra de maquinària del servei de neteja viària. El ple d’aquest mes de novembre contempla una modificació de crèdit extraordinària per a aquesta compra. S’hi dedicarà una partida del pressupost d’enguany que no s’executarà.

La maquinària que s’utilitza actualment és molt vella i obsoleta i amb la nova compra es millorarà el servei de neteja viària així com les necessitats de neteja de la ciutat. Això suposa un pas endavant per poder gestionar aquest servei públic de forma directa i avançar en la municipalització de la neteja viària. L’objectiu és que aquest cost sigui assumit per l’empresa pública Fisersa.

La millora dels serveis de neteja de la ciutat de Figueres és un tema endèmic, que s’arrossega des de fa molts anys i que cal donar resposta. Des de l'equip de govern expliquen des de fa massa anys l’ajuntament prorroga el contracte vigent i la neteja viària no és òptima. Amb l’adquisició de nova maquinària el consistori assenyal que es vol fer un pas endavant per a poder oferir un servei de qualitat.