Ciutadans inicia la precampanya a Roses amb l'objectiu d'aconseguir diputats del territori al Parlament

Rivera s'ha referit als fets de Salt assegurant que són fruit 'de la manca de presa de decisió' del Govern


El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha assistit aquest dissabte a Roses (Alt Empordà) a la presentació de l'agrupació local del partit al municipi. Rivera ha centrat el seu discurs en presentar als assistents (n'hi havia prop d'un centenar) el manifest i la campanya 'Catalunya som tots', que C's va engegar el novembre passat.

Durant la seva intervenció, Albert Rivera s'ha mostrat molt crític amb el 'catalanisme polític' que –segons diu- propugnen els partits. 'Se'ns diu que Catalunya és bilingüe, però a l'hora de la veritat és monolingüe, perquè tot es fa en català', ha declarat el president de C's. Rivera ha acusat el Govern i CiU d'allunyar-se 'de la realitat del carrer' i de 'renunciar als orígens i a la llengua, el castellà, de molta gent que també viu a Catalunya'.

El president de C's ha dit que pot 'mig entendre' que ERC i CiU defensin aquesta actitud, però que per al PSC no hi ha excusa. 'Ells són els veritables culpables; que els socialistes es posin ara al capdavant del catalanisme polític només té un nom, i aquest és traïció', ha indicat Rivera.

El president de Ciutadans també ha criticat, durant el seu discurs, que enmig d'una crisi econòmica, 'allò que més preocupi el Parlament' sigui la llei de vegueries i els referèndums per a l'autodeterminació. L'acte d'aquest dissabte a Roses ha servit per donar el tret de sortida de la precampanya de Ciutadans a la demarcació de cara a les properes eleccions de la tardor.

Albert Rivera ha avançat que la fita del partit per als comicis és la d'aconseguir diputats de les comarques gironines al Parlament. 'Girona ha estat la demarcació on més ha crescut el partit en els darrers mesos, i les enquestes ens donen possibilitats d'obtenir representació tant aquí com a Tarragona', ha dit el president de Ciutadans.

'Per això, a partir d'ara, anirem a cada pam de Catalunya a presentar la nostra proposta, i ens centrarem en anar estenent les nostres agrupacions locals', ha indicat Albert Rivera. El president de C's també ha dit que aquesta tasca també els permetrà encarar les eleccions municipals de l'any vinent.

Més seguretat

Albert Rivera també s'ha referit aquest migdia a la demanda de més presència policial i seguretat feta des de Salt (Gironès). El president de C's ha dit que és un error atribuir la sensació d'inseguretat a la immigració, sinó que aquesta és fruit 'de la manca de presa de decisions per part del Govern'. Per això, Rivera ha demanat a la Generalitat que actuï, 'perquè si la seguretat no es garanteix, la gent es prendrà la justícia pel seu compte'.

El president de C's no ha volgut desvetllar si el partit tindrà candidatura en aquest municipi gironí. 'Quan arribin les eleccions municipals ens ho plantejarem', ha dit. De totes maneres, Rivera ha volgut deixar clar que C's i Plataforma per Catalunya –que ja ha anunciat candidatura a Salt- són 'dos projectes antagònics, perquè nosaltres demanem la integració de totes les realitats de Catalunya, mentre que Plataforma considera la immigració culpable de tot'.
  • El president de Ciutadans, Albert Rivera, diu que l'objectiu del partit de cara a les eleccions al Parlament és aconseguir representació de les comarques gironines