Controlat l'incendi de Madremanya, que ha cremat 220 hectàrees

Quinze dotacions terrestres i un mitjà aeri continuen remullant la zona

El director dels Serveis Territorials a Girona, Albert Ballesta, ha explicat que el foc va entrar en fase de control aquest dissabte passat a les nou del vespre. La forta pluja que va caure intermitentment durant tota la tarda del dissabte va ajudar a controlar aquest foc que ha cremat 220 hectàrees d'arbrat, conreus i massa forestal. "Gràcies al treball intens que van realitzar els Bombers durant tot el vespre i nit de dissabte el foc ha pogut entrar en fase de control i s'han anat reduint les dotacions al llarg de la nit", ha explicat Ballesta.

De moment, unes 15 dotacions terrestres i un helicópter remullen la zona per evitar revifalles. El director d'Interior a Girona ha explicat que els Bombers esperen controlar el foc en les pròximes hores tot i que estan molt pendents dels canvis en la metereologia.

L'incendi va començar divendres al migdia en una zona del Puig de les Dalmaues i ha cremat, de forma irregular, diverses zones d'arbrat i conreus dels termes municipals de La Pera, Flaça, Sant Martí Vell i Madremanya. El foc no va arribar a causar danys a cap habitatge de la zona però va causar alguns problemes a les línies elèctriques. Aquest dissabte al vespre ja van poder tornar a casa seva els 25 desallotjats del nucli de Vilosa i Mas Costa i es va aixecar el confinament dels veïns del barri de Riuràs i una part del nucli de Vilosa.

El conseller d'Interior, Felip Puig, va confirmar que el foc podria haver estat causat per un petit focus, no intencionat, que en un inici s'hauria donat per extingit. Aquest passat dissabte els Mossos d'Esquadra van prendre declaració a cinc persones.