Els desallotjats pel foc de Madremanya tornen a casa i aixequen el confinament a Riuràs

Interior espera veure com afecta la tramuntana a l'incendi abans de donar-lo per controlat

Els veïns de Sant Martí Vell desallotjats arran del foc de Madremanya han pogut tornar a casa un dia i mig després que es declarés l'incendi. Tot i que els Bombers han donat per estabilitzat l'incendi a les 10 del matí, per precaució que els veïns no tornessin a casa. El motiu és que el foc ha cremat de forma molt irregular i ha anat revifant en diferents punts al llarg del dia. "Preferíem esperar a que tot estigués tranquil per evitar que tornessin a casa i després haver-los de tornar a desallotjar", ha explicat Ballesta.

Els desallotjats només havien pogut anat a casa, acompanyats dels serveis d'emergències, només per comprovar que les flames no havien arribat a afectar cap propietat i per recollir roba o altres articles indispensables.

A més, Interior també ha aixecat l'ordre de confinament tant al nucli de la Vilosa mateix com al de Riuràs, a la Pera, que eren les dues urbanitzacions més properes al foc. Ballesta ha explicat que de mica en mica tot torna a la normalitat però que encara mantindran tallada la C-66 entre Bordils i Flaçà.

Tot i que les perspectives són bones, sobretot perquè des de les cinc de la tarda ha començat a ploure de forma intermitent, els Bombers no donen el foc per controlat. El motiu principal és que cap a les set ha començat a entrar tramuntana i volen esperar a veure com reacciona el foc. "Un cop hagi entrat la tramuntana i veiem que no hi ha cap revifalla, el donarem per controlat", ha conclòs Ballesta. El foc ha cremat 222 hectàrees, de les quals 184 són de vegetació arbrada, 28,6 de conreus, 5,4 de matoll, 4 de pastures i 0,60 de vegetació urbana dels municipis de Madremanya, Sant Martí Vell, Flaçà i la Pera.

Hores d'ara, 54 dotacions terrestres i tres mitjans aeris remullen la zona afectada. Hi han hagut algunes represes dins el perímetre ja cremat de l'incendi, com alguna soca que ha reprès, i que ràpidament han pogut ser atacades tant per terra com aire.

A més dels efectius del Bombers de la Generalitat, també s'han desplaçat a la zona 26 patrulles dels Mossos d'Esquadra, efectius del cos d'Agents Rurals i de les Agrupacions de Defensa Forestal, dos vehicles d'aigua i el Grup d'Eines Manuals, entre d'altres.

Pel fa a l'afectació viària, i segons informa el Servei Català de Trànsit, continua tallada la circulació per la carretera GIV- 6701, entre els quilòmetres 3 i 7, en ambdós sentits, al seu pas per Sant Martí Vell. També està tallat el trànsit, amb pas alternatiu pel nucli de Flaçà, la carretera C-66, entre els quilòmetres 22 i 25 a Sant Joan de Mollet.