El Govern decidirà divendres si confinar els caps de setmana o totalment durant 15 dies

Vergés diu que escoltaran els experts per prendre la decisió

Catalunya podria entrar en un confinament total durant 15 dies o bé durant els caps de setmana. Aquesta és la decisió que prendrà l'executiu català a partir del divendres segons ha assegurat avui la consellera de Salut, Alba Vergés, en una entrevista a Cadena SER.

La polèmica va saltar ahir quan la portaveu del Govern, Meritxell Budó, va desvetllar en una entrevista a Catalunya Ràdio que la Generalitat contempla la possibilitat de confinar els ciutadans els caps de setmana per tal de reduïr la mobilitat i doblegar la corba de contagis. Poques hores més tard el vicepresident en funcions, Pere Aragonès, restava importància a les declaracions fetes per Budó i assenyalava que el Govern  no podia descartar cap mesura.

"Estem treballant en moltes mesures. Prefereixo no especular i dir les coses quan ja estiguin treballades i definides", ha dit Vergés en l'entrevista d'avui on ha explicat que estan escoltant les opinions dels experts i serà en base a ells que prendran les mesures.

El que sí ha assegurat és que les escoles seran l'últim en tancar-se i que el confinament total seria amb els serveis essencials i els centres educatius oberts.